Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven Down Cafe’yi ziyaret etti. Samimi sohbetlerin geçtiği ziyarette 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle pasta kesildi ve desteklerinden dolayı Başkan Özgüven’e çiçek takdim edildi.

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Down Cafe Müdürü Vefa Demirkıran: “Sayın Başkanım sizlerin de sayesinde Ereğli, tüm Türkiye’de farkındalığın en zirvede yaşandığı bir nokta haline geldi. Çünkü Belediye’nin Özel Kalem Müdürlüğü’nde Serdar kardeşimizin görev alması ile birlikte onlar sosyal yönden ne kadar güçlü olduklarını, pozitif enerjilerini insanlara ne kadar kolay geçirebildiklerini gösterdiler. Bu nazik ziyaretiniz, cafemizin boya, badana yapılması yönünde talebimizi gerçekleştirdiğiniz için ve tüm destekleriniz sizlere teşekkür ediyoruz. Tüm Down’lular olarak sizleri kucaklıyoruz” şeklinde konuştu.

Duygularını dile getiren Özgüven: “Bugün farkındalık günü çünkü down sendromlu kardeşlerimizin, özel kardeşlerimizin kalp ve meziyet açısından bizlerden daha üstün olduğunu düşünüyorum. Bulunduğumuz yer Türkiye’nin ilk Down Cafe’lerinden birisi, ilki İstanbul’da ikincisi de Ereğli’mizde yapıldı, bunu da şehrimize Vefa hocamız kazandırdı, kendisine teşekkür ediyoruz. Serdar, Buğra, Ahmet, Şehnaz ismini sayamadığım burada bulunan herkes ve tüm down sendromlular için söylüyorum sizler bizim evladımız, kardeşimizsiniz. Sizin bu özel gününüz kutlu olsun. Buradan da tüm insanlara şu mesajı vermek istiyorum; hepimiz birer engelli adayıyız, bu anlamda empati yapmalı ve ilişkilerimizi ona göre sürdürmeliyiz. 5 yıllık görev süremizde her zaman sizlerle iç içe olmaya gayret gösterdik, 2 yıldır Serdar kardeşimiz bizim yanımızda çalışıyor. Birliğinizi ve beraberliğinizi koruyun ve güzel projeler üretin, üreteceğinize de eminim. Sizlere başarılar diliyorum, haklarınızı helal edin. Bu duygu ve düşüncelerle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutluyor, hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Özkan Özgüven tüm Down Sendromlular adına Belediye Özel Kalem Müdürlüğü personeli Serdar Duman’a plaket takdim ederek arkadaşları ve Belediye için yürüttüğü başarılı çalışmalar için tebrik etti.

Editör: TE Bilişim