Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin küçük bir Anadolu ilçesi olmaktan ziyade, her alanda adından sıklıkla söz ettiren, sahip olduğu değerleri koruyan ve her geçen gün potansiyelini büyüten bir ilçe olduğunu ifade etti. Yapılan yatırımlar neticesinde Ereğli’nin ticaretin önemli bir üssü haline geldiğine dikkat çeken Özgüven, bugün Ereğli’nin yetişmiş insan gücüyle de kendisine yetebilen bir yatırım merkezi haline geldiğini vurguladı. 

EREĞLİ, ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI

Tarih boyunca Hititler’den Urartulara, Romalılara ve İslam’ın bayraktarlığını yapan Türklere büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan Ereğli’nin, bugün Anadolu’nun ortasında Torosların eteğinde denize açılan yolların üzerinde büyük bir ticaret hacmine ev sahipliği yaptığını dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Belediyemizin ekonomik bir yatırım merkezi olma yolunda attığı adımlarla Ereğli Anadolu’nun parlayan yıldızı olmuştur. Deniz ticaret yollarının, ilçemize olan yakınlığı, kaliteli insan gücü, modern şehir imkanları yatırımcıların dikkatini Ereğli üzerine çekmektedir. Kurulan üretim merkezleri, Ereğli’yi sessiz bir Anadolu ilçesi konumundan, kendine yeten bir yatırım merkezi haline dönüştürmüştür” ifadelerini kullandı. 

TARIM VE HAYVANCILIKTA TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR ÜSSÜ

Ereğli’nin sahip olduğu değerleri gelişen teknolojiyle entegre ederek, katma değeri yüksek ürünler üretebilen bir yapıya kavuşturulduğunu, bunu yaparken de özel sektör ile yerel yönetimler arasında önemli bir iş birliği sağlandığını kaydeden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Özellikle tarım, meyvecilik, hayvancılık gibi sahalarda da teknik imkanların artması ile birlikte modern tarım işletmeleri teşekkül etmekte ve bunların dışarıya ürün ihraç etmeleri için gerekli destekler verilmektedir. Ereğli için çalışmak boynumuzun borcudur. Ekmeğini yediğimiz, bizi yetiştiren bu topraklar daha iyi hizmeti her zaman hak etmektedir ve tüm gücümüzle bu amaç için çalışıyoruz. Tüm Ereğli halkıyla omuz omuza bu mücadeleye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim