Yapımı tamamlanan Ereğli Hayvan Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Zübeyir Dursun, Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Konya Damızlık ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, Ereğli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bahattin Öztürk, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik katıldı. 

Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, “2019 hayvancılık açısından daha da verimli bir yıl olacak inşallah. Bundan sonra yerli ve milli yiyeceklere yöneliş artacaktır ve bunun da hayvancılığa katkısı olacaktır. Belediye Başkanımızla birlikte yaptığımız istişareler sonucunda civar il ve ilçelerden üretici ve tüccarları buraya çekmeyi baz alarak yeni Hayvan Pazarımızı oldukça geniş tuttuk. Burasını Konya’nın en büyük pazarı yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SEKTÖR SÜTLE AYAKTA DURABİLECEK

Konya Damızlık ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Edip Yıldız: “Dışarıdan damızlık hayvan alımı durduruldu. Sektörün ayakta durmasının tek şartı sütün ayakta kalabilmesi. Sayın Bakanımızla da görüştük bununla ilgili de yakın zamanda inşallah üreticilerimizi tatmin edecek bir fiyat açıklanacak ve sürdürülebilir üretimin önünü açılmış olacaktır. Ereğli’miz ilçe bazında hayvancılıkta açık ara birinci sırada ve üretim anlamında da 40 İl’den daha önde yer alıyor” diye konuştu.           

EREĞLİ’NİN BÜYÜK BİR İHTİYACI GİDERİLDİ

Ereğli’nin modern bir hayvan pazarına kavuştuğunu dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de “Ereğli hayvancılık anlamında önemli bir potansiyele sahip bir şehirdir. 10 yıllık İlçe Tarım Müdürlüğü görevimizde hepinizin tarlasında ve ahırında bulunduk. O zamanlardan beri dile getiriyorduk; şehrimizin bir modern Hayvan Pazarı yok diye, Allah(cc)’a şükürler olsun ki bunu yapmak bize nasip oldu. Burayı yaklaşık 2 Milyonluk bir yatırımla daha modern, hijyenik ve şartlara uygun hale getirdik. KOP İdaremizden katkı sağladık, Ticaret Borsamızın büyük desteğini gördük ve bugün de siz yetiştiricilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bizler her zaman yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin yanındayız. Burayı Ticaret Borsamız sizlere en iyi hizmeti sunarak şekilde işletecek, biz de Ereğli Belediyesi olarak denetçisi olacağız. Burada bir kafeteryamız var, sosyal tesislerimiz var, rampalarımız, küçükbaşların olduğu yer, büyükbaşların olduğu yer kısacası her şey detaylı bir şekilde düşünüldü. Yakında buradaki kavşağımızı da açacağız ve ulaşımı kolaylaştıracağız. Bizler laf değil iş üretmeye gayret gösteriyoruz. Burası sizin ve burayı en iyi şekilde değerlendirecek, kullanacak kişiler sizlersiniz. Ticaret Borsamız ile birlikte işletmeciliğini yapacağımız Hayvan Ticaret Borsası hüviyetinde faaliyetlerini sürdürecek modern Hayvan Pazarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü’nün Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e plaket takdimiyle devam eden program kurdele ve kurban kesiminin ardından sona erdi. Ayrıca Ereğli Belediyesi tarafından programa katılanlara sıcak çorba ikramı da yapıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim