Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 ay aranın ardından yeniden Konya'ya geliyor. Son olarak 14 Nisan'da Konya'ya gelmiş ve 16 Nisan'daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumunda 'EVET' desteği istemişti. 

Konya yüzde 74 'EVET' ile sözünü tutmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güvenini bir kez daha ortaya koymuştu!..

Sayın Erdoğan'ın Konya sevgisi de tartışılmaz. Her fırsatta Konya'ya olan sevgi ve özlemini dile getirmiştir. 

6 ay önceki tarihi referandum mitinginde de “... Yeniden sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti içindeyim. Mevlana Hazretleri’nin çağrısına uyup her fırsatta Konya’ya geliyoruz, gelmeye devam edeceğiz. Konya ile aramıza kimseyi sokmayız, biz Konya ile birbirimizi iyi tanırız...” sözleri Konya’ya olan gönül bağının neticesidir. 

İşte bu nedenledir ki Milli Görüş Harekatının Lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi son mitingini her zaman Konya'da yapmıştır. 

Kendisinin bu sevgisi Konyalılar tarafından da karşılık bulmakta, her seferinde büyük coşku ve sevinç içinde karşılanmaktadır. 

Aynı şekilde bugün de karşılanacağına şüphe yok!...

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden Konya'ya geliyor? 

Referandumda İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Ankara'ya göre yüksek orandaki yüzde 74 'EVET' desteği, Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerin gerçekleştirdiği önemli hizmetler, yatırımlar, AK Parti İl Başkanlığı'nda yaşanan değişim, FETÖ üzerinden Konya üzerinde oynanan kirli oyunlar... Ya da gerçekten Konya'yı özlediği için...

Tüm bu nedenler olabilir ancak kulislerde konuşulan konu AK Parti İl Başkanlığı'nda yaşanan değişim, FETÖ üzerinden Konya üzerinde oynanan kirli oyunlar... 

AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılacak olması da bu iddiaları kuvvetlendiriyor. 

Vereceği mesajlar önemli olacak; Sayın Erdoğan'ın!

Çünkü FETÖ artıklarının ve kirli ellerin Konya'yı yıpratma çalışmaları hızlandı. 

Yüzde 74 'EVET', FETÖ'cüleri, vesayetçi dediğimiz güruhu çileden çıkartmakta ve her defasında Konya’yı nasıl aşağılayabiliriz, onurunu zedeleyebiliriz düşüncesindedir.

Konyaspor'un başarıları üzerinden başlayan yıpratma çalışmaları, PENSİLKONYA ifadelerinin kullanılmasına kadar geldi.  

FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’yı Konya’yla bütünleştirmek kabul edilir değildir. Kadim bir şehre yapılmış saygısızca bir ifadedir!...

Bu süreçte Konya dik duruşundan bir milim sapmadı... Ama AK Parti İl Teşkilatları yıpranmıştır... Yerel yöneticiler yıpranmıştır... FETÖ üzerinden yapılan saldırılar doğrudan kendilerini etkilemiştir...

Onun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi, teşkilatların yeniden toparlanması, özgüven kazanmasında pozitif etki yapacaktır. 

Onun söyleyeceği ifadeler  yaşanılanlar karşısında yeniden varoluş mücadelesini başlatacak, AK Parti İl Başkanlığı'ndaki değişiklik sonrası belirsizliğin, teşkilat içindeki hayal kırıklığının giderilmesine etki edecek, 'Ne oluyor?/Neler oluyor?' sorusuna cevap olacaktır!

***

BELEDİYELER YATIRIMLARIYLA FARK OLUŞTURACAK

Diğer taraftan Sayın Erdoğan'ın açılışını yapacağı çok sayıda yatırım da var. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, 513 milyon liralık yatırımı hizmete açacak.  

2014 yılında faaliyete geçen Yeni Büyükşehir Yasası ile 31 ilçeye hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, "zoru başardı" diyebiliriz. Şehir merkezindeki önemli hizmetler dışında kırsaldaki ilçeleri ilk defa alt yapı, içme suyu, mahalle yolu, prestij caddeler, su depoları, parklar gibi yatırımlarla buluşturdu. Kırsaldaki çok sayıda ilçenin makus talihi değiştirmesinde öncü rol oynayan Başkan Akyürek, tarihi yapıları da onararak ecdadın mirasına da sahip çıktı. 

Bugün de Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden örnekler içeren ECDAT BAHÇESİ'nin açılışını gerçekleştirerek geçmişe olan saygı vurgulanacak. 

***

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da göreve geldiği 9 yılda Selçuklu'da fark oluşturacak, yatırımlara, hizmetlere imza attı. Spor tesisleri, parklar, mahalle/emekli konakları, alt ve üst yapı çalışmaları, Türkiye'nin ilk Otizm Merkezi, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile Selçuklu'da vizyoner belediyeciliği ortaya koydu... Tüm bu yatırımlarla birlikte Konya'yı kültürel ve bilimsel çalışmalarda ileriye taşıyacak Selçuklu Kongre Merkezi'nin açılışı yapılacak. Anadolu'nun kalbi, kadim şehre yakışır bir hizmet! Toplantı mekanları, salonları, restoran ve kafeleriyle şehrin yoğun olarak kullandığı buluşma ve cazibe merkezi olacak. 

***

Konya'da önemli bir dönüşüm de Karatay'da yaşanıyor. Geçmişte köy görünümündeki ilçe şehirleşme açısından hızlı bir yol aldı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, tüm belediyecilik bilgisi ile Karatay'ı yaşanabilir ilçeler statüsüne kavuşturdu. Modern okullar, spor tesisleri, sağlık merkezleri, parklar, hayvanat bahçesi, prestij yollar, kentsel dönüşüm ile Karatay'ın çehresi değişti. Adliye Sarayı'nın bölgede olması, KTO Karatay Üniversitesi'nin varlığı ve Şehir Hastanesi'nin de bitirilmesi ile Karatay parlayan bir ilçe konumunda. Başkan Hançerli'nin vurguladığı gibi; Köklü bir tarihten modern cazibe merkezine... Karatay'ın önemli açılışlarından birini 3 bin kişilik kır düğün salonu oluşturacak. Türkiye'ye örnek olacak tesis Konya için önemli bir ihtiyaçtı. 

***

Hizmetleriyle dikkat çeken ilçelerden biri de Meram. "Meram'a hizmet için Meram'ı sevmek gerekir" diyerek hizmete başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "10 yılın hizmeti 3 yılda tamamlandı" diyerek ilçeye mührünü vuruyor. Mahalle lokalleri, sağlık kurumları, emekliler lokali, parklar, yol çalışmaları gibi hizmetlerle Meram'a değer katan Başkan Toru mega projeleri ile de dikkat çekiyor. Bunlardan biri Mera Dere Projesi. Proje ile atıl durumdaki tarihi Meram Deresi, yeşil alanları, şelaleleri ile eski görünümüne kavuşacak. Meram Dere Projesiyle birlikte 1 milyon metrekarelik Dutlukırı Kültür Parkı da, Konya’nın en büyük yeşil alanlarından biri olacak... Kentsel dönüşümde ise farklılık Meram'dan geldi. Şükran Mahallesi’ndeki “Geçmişi İhya Geleceği İnşa”  sloganıyla ortaya koyduğu MİRAS isimli kentsel dönüşüm projesi Türkiye’ye örnek oldu. 

Proje Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla tüm belediyelere örnek olarak gösterilecek. 

Kentsel dönüşüm deyince yıkıp yüksek katlı yapılar yapma algısı da böylece yıkılmış oldu. 

***

PEKİ, KONYANIN BEKLENTİLERİ

Belediye hizmetleri noktasında gelişimini sürdüren Konya, yatırımlar noktasında ise hızlılık bekliyor. Dış Çevre Yolu, Konya-Beyşehir Yolu yılan hikayesine döndü. Diğer taraftan şehrin ulaşımına neşter vuracak Metro Projesi'nde de işler hızlandırılmalı. Yatırım programında yer alan metronun zamanından önce bitirilmesi gelişime ve kalkınmaya hız katacaktır. 

Yeni Numune Hastanesi'nin ne zaman açılacağı ise belirsiz. Numune açılmadığı için Meram Eğitim Araştırma Hastanesi, Meram Tıp Fakültesi yoğunluk yaşıyor! 

Organize Hayvancılık Bölgesi'nde ise henüz atağa geçilmiş değil. Bu durum et fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. İşin uzmanlarına göre ithal et fiyatlara kesin çözüm olmayacak. "Kendimiz üretelim, kendimiz düşürelim" mantığı ön planda. Devlet teşvikli organize hayvancılık bölgesi atağa geçirildiğinde yetiştirilecek hayvanlar ile et fiyatı sorunu da çözülecek. 

CUMHURBAŞKANI ÜZERİNDEN OYUN KURUNLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişini fırsat bilenler de fitne-fesat içinde.

15 Temmuz Hain Darbe girişiminin yıldönümünde şahsi menfaatlerini milli menfaatlerin üzerinde tutan, ellerine verilen medya gücünü paravan olarak kullanan fitneci güruh  yine iş başında. 

15 Temmuz gecesinde "bizden büyük medya kuruluşu yok" edasıyla diğer medya kuruluşlarını susturamadıkları için, yerel yönetimlere emri vaki yapamadıkları için, AK Parti İl Başkanlığı'nı yönlendiremedikleri için demokrasiden ziyade kişisel menfaat çığırtkanlığı yapanlar FETÖ'cüleri sevindirmeye devam ediyor! 

15 Temmuz'da FETÖ/PDY'nin hedefindeki adam gibi Vali Yakup Canbolat'a karşı halkı kışkırtarak istifaya çağırtmaktan dahi çekinmeyenler yine gafillik içinde. 

"15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı'na sansür uygulandı" demek Konya'ya karşı büyük gafilliktir.  

İşleri güçleri FETÖ'cüler gibi fitne-fesat, şarlatanlık, karaktersizlik olanlar Konya ile devletimizin arasını açamayacaktır. 

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da Konya'da yaşananları çok iyi biliyor... Coşkuyu da, şirretliği de!...