İlk bahara geçiş özellikle Chicago’da çok zor oluyor. Bakıyorsunuz bahar gelmiş, ertesi gün kar yağmış. Herkesin kıştan, soğuktan ve hastalıklardan bezdiği ama henüz daha bahar için ümitlenemediği bir zaman dilimi. İşte bu yüzden zaman zaman içimiz daralıyor, motivasyonumuz düşüyor ve kendimizi yorgun hissediyoruz. Kıştan yaz bu şekilde yorgun geçmemek için hem bedenimize hem ruhumuza özen göstermeliyiz. Peki nasıl?

  • Düşen enerjimizi yerine getirmenin en önemli yollarından bir tanesi beslenmemize dikkat etmektir. Rüşeym yağı gibi enerji verirken kilo aldırmayan destekler tercih edilebilir. 
  • Hormonla ve mevsimsel değişimlerin verdiği mutsuzluk ve yorgunluktan kurtulmak için de özellikle hanımlar tatlıya yönlenirler. Bu dönemlerde hayatınıza spor katarak hem kendinizi mutlu hissedebilir hem de yaza kilo almış olarak değil gayet zinde girebilirsiniz. 
  • Mevsim geçişlerinde enerjimizi düşüren, yorgun hissettiren bir başka konuda kıştan çıkarken kendimizi çirkin ve mutsuz hissetmemizdir. Soğuğun etkisiyle cildimiz, dudaklarımız ve saçlarımız kurmuştur ve bize kötü görünebilir. Bunun için de yağlardan faydalanabilirsiniz. Saçlarınız ve dudaklarınız için hindistan cevizi yağı, cildiniz için yeşil kahve yağı doğal alternatifler olabilir. Aynada kendinizi güzel görmek sizi hem mutlu hem de enerjik hissettirecektir.

Kaynak: http://tip.baskent.edu.tr/kw/upload/600/dosyalar/cg/sempozyum/ogrsmpzsnm16/16.P7.pdf