Çoğu zaman enerjilerine yetişemediğimiz çocuklar, durağanlaştığında, günlük hareketleri azaldığında bir şeylerin yolunda gitmediği anlaşılır. Çünkü sürekli oradan oraya koşuşan, anlatmaktan yorulmayan çocukları halsiz görmeye hiç alışık değiliz. Onların enerjilerini destekleyecek sağlıklı bir beslenmenin uygulanması oldukça önemlidir. Özellikle büyüme çağında beslenmenin çok büyük önemi vardır. Vitamin ve çeşitli minerallerin eksikliği yorgunluk hissine sebep olabilir. B grubu vitaminler, D vitamini, çinko, demir gibi moleküllerin eksikliği çocuklarda halsizlik hissine sebep olabilir. Demir ve D vitamini eksikliği çocukluk döneminde karşılaşılan problemlerden biridir. Güvenilir bir demir ve vitamin D desteği ile bu eksikliği gidermek çözüm olabilir. Bu dönemde eksikliklerin fark edilmesi oldukça önemlidir. Aksi durumda sağlıklı bir büyüme de gerçekleşmeyebilir. Çocuklarda genel sağlığı korumak için güvenilir omega3 balık yağı desteği alınabilir.  

Çocuklarda yorgunluk hissinin birçok sebebi olabilir. Çocukların enerjilerini desteklemek için uyku düzeni ve kalitesi önemlidir. Sağlıklı bir uyku çocuğun günü aktif geçirmesini sağlar. Uyuduğu yatak ve yastığın çocuk için uygun yapıda olması da uyku kalitesini etkileyen bir diğer etmendir. Uyuduğu oda mutlaka havalandırılmalıdır. Odanın sıcaklığı kontrol edilmeli ve çok sıcak/soğuk bir ortam olmamalıdır. Su tüketimi metabolizmanın düzenli işleyebilmesi için temel gereksinimlerdendir. Gün içerisinde yeterli su tükettiğinden emin olunmalıdır. 

Çocukların enerjisini yükseltecek ve performans gösterebilecekleri ortamlar sağlanmalıdır. Açık havada vakit geçirmek iyi bir tercih olabilir. Ebeveyn ilgisi çocuğa enerji vermek için en kolay ve en güzel yoldur. Çocukla fiziksel temas kurmak sarılmak, öpmek mutlu etmek enerjilerini arttırmayı sağlayabilir.

Çocuklarda görülen halsizlik hissinin temelinde yatan başka sebeplerde olabileceği unutulmamalıdır. Mutlaka bir doktor desteğine başvurulması gerekir.