İnşaatın ana malzeme olan demir fiyatlarının yükselmesi inşaat sektöründe krize yol açtı. Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, "Yükselen demir fiyatları, inşaat sektörünü zora soktu" dedi. 

KOMÜT Başkanı Şaban Topal, "KOMÜT Olarak Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine gönülden ve dernek olarak seferberlik başlattık ve Konyamızda bulunan müteahhit üyelerimizle birlikte toplantı ve bilgilendirmeler verdik. Buna istinaden şantiyelerimizde daha fazla istihdam yapmaya başladık ayrıca bütün olumsuzluklara rağmen daha çok üretmeye çalıştık ama ne yazık ki bu seferberliğimize ve gayretimize darbe vuran ve  yükselen demir fiyatları, inşaat sektörünü zora soktu" dedi.  

‘KARABORSACILIK YAPILIYOR’

“4 ayda demirin ton fiyatı bin 600 TL’den 2 bin 200 TL’ye yaklaştı" diyen Topal, şunları kaydetti: "Bazı kişiler karaborsacılık yapıyor. 9 Haziran’a  kadar demir fiyatlarında düşüş olmadığı takdirde bağlı olduğumuz İMKON ve TİMFED Yönetiminde istişareleri sonucu  Paydos çağrısı yapılması hususunda görüşüldü. Sonuç alınmaması halinde iş durdurmaya gideceklerini ifade etti. Hükümetimiz kendi taktir ve imkanları ile demir fiyatlarını mutlaka düşürmelidir. Aksi taktirde sektör düşecektir. Son 3 yıl seçimler ile geçen bir süreci yaşadık. Tam iş yapmaya başlanacağı bu anlamda inşaat sektörünün nefes alacağı ve hareketleneceği bir dönemde demirdeki aşırı fiyat artışı ile sektöre adeta bir demir darbesi indirilerek sektörün sekteye uğratıldığını görüyoruz.” 

İnşaat sektörünün bu durum karşısında ciddi bir dar boğaz ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Topal, “Fiyatların yükselmesinin yanında demir tedarikinin karşılanmasında da ciddi manada zorlanılmaktadır. İlerleyen 3-5 gün içerisinde demir fiyatlarında bir iyileşme olmaz ise iş bırakma noktasına kadar gideceğimizin bilinmesini isteriz" dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim