Dünyanın önde gelen otomotiv yedek parça üreticileri arasında bulunan ve en büyük üretim kampüsü alanına sahip olan Aydınlar Yedek Parça Sanayi (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, yerli üretim bilincinin yeniden gündemde olmasını tarihi bir fırsat olarak gördüklerini dile getirerek, Ticaret Bakanlığı’nın tanıttığı  “YERLİ ÜRETİM” logosunun bu bilincin oluşmasında önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Aydınlar Yedek Parça Sanayi AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın  yerli üretim yerli tüketim bilincinin yeniden oluşmasını bir sanayici olarak, kalkınmanın en temel unsuru olarak gördüklerini belirtti. Aydın ,Ticaret Bakanlığı’nın  “Yerli üretim” logosunu tanıtımından sonra yaptığı açıklamada önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Biz kendi kendine yetebilen dünyanın ender ülkelerinden biriyiz. Özümüzde yerli üretim ve yerli tüketim anlayışı var. Bu anlayış 81 milyonun tarihten gelen özüdür. Biz özümüzle yola devam edeceğiz. Kalkınmada, sanayide, eğitimde, savunmada alınan yol, birilerini elbette rahatsız edecek. Bu rahatsızlıklarını değişik adlar altında dile getirecekler. Hatta içerden ve dışardan ekonomik saldırıya dönüştürecekler. Biz sarsılmaz inancımızla diyoruz ki; ne yapsalar boş, tarih bu milletin birlik ve beraberliğiyle neler yaptığının en güzel şahididir. Bugün yeniden tarihimizden gelen misyonla, özümüzle, inancımızla yola devam ediyoruz.

Tarlada yerli üretim, tezgahta yerli üretim, sanayide yerli üretim diyoruz. AYD olarak yıllar önce belirlediğimiz ve gururla söylediğimiz Yüzde yüz yerli, Yüzde yüz Milli sloganı bu inancımızın gereğiyle yazıldı ve seslendirildi. Bakanlıklarımızın bu özü ifade eden, yerli üretim yerli tüketim çalışmaları takdire şayandır. Bu çalışmalar artık yılda bir yerli malı haftası değil, 365 gün yerli  üretim ve yerli tüketim bilincini oluşturacaktır. Dünyada bilmelidir ki; bir millet yeniden, tarihten gelen misyonuyla  geleceğin dünyasında  haklı yerini almaya kararlıdır.Korkunun ecele faydası yoktur. İster ekonomik savaşla gelsinler, ister akla ziyan işler yapsınlar, başaramayacaklar, durduramayacaklar”.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim