Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'na başkanlık etti.

Erdoğan söz konusu görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, virüsün etkilerini azaltmak adına alınan ekonomik tedbirleri açıkladı. "Ekonomik İstikrar Kalkanı" ismini taşıyan pakette önemli ekonomik başlıklar yer aldı.

eçen hafta açıklanan bu paketin ardından SuperHaber'in edindiği bilgilere göre bir dizi yeni tedbir paketinin hazırlıklarının yapıldığı ortaya çıktı.

Tüm dünyada hayatı felç eden koronavirüs tehlikesinin "panik salgınına" ardından bu durumun umutsuzluk içinde bir ekonomik çöküntüye yol açmaması için hafta sonu kapalı kapılar ardında yoğun mesai yapıldı.

Bu konuda toplumun kılcal damarlarına ulaşabilen sivil toplum örgütlerinden ''acil durum raporu ve talepler listesi'' istendi.

İletişim Başkanlığı 'Destek Paketi' dolandırıcılarına karşı uyardıİletişim Başkanlığı 'Destek Paketi' dolandırıcılarına karşı uyardı

YENİ ÖNLEM PAKETİ GELİYOR

Alınan bilgiye göre, özel sektör kaynaklı faturaların tahsilatı, belediyelerin imkanı dahilinde yapılabilecek ötelemeler, orta ve küçük ölçekli esnafa yeni düşük faizli iş geliştirme kredileri sağlanması, yine özel sektör bazlı kira borçlarının ertelenmesine yönelik atılması planlanan adımların gündemde olduğu belirtiliyor.

Bu sabah açıklanan bankaların kredileri ötelemesine yönelik adımlara ek olarak uygun imkanlarla ek kredi tahsisi konusunda da çalışmalar yapılıyor. Diğer yandan, bu çerçevede yeni bir finansal kaynak paketinin de gündemde olabileceği ifade ediliyor.

SuperHaber'e bilgi veren yetkililer, "Kararlaştırılan adımlar ülkemizde aşama aşama devreye sokulacaktır. Geç kalmadan bu çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim