Endüstriyel elektronik sektörünün Konya’daki önemli aktörlerinden Elfatek Elektronik, Türkiye’de ilk kez üretilen 80 kanallı ve 120 saat çalışma kapasiteli vinç uzaktan kumandalarının üretiminin yapılacağı tesisini törenle açtı

Türkiye’nin ilk ve tek vinç uzaktan kumanda entegre tesisi açıldı. Endüstriyel elektronik sektöründeki tecrübelerini 2006 yılından bu yana vinç kumanda sistemlerine yansıtan Elfatek Elektronik, kablosuz vinç kumandalarının üretiminin gerçekleştirileceği entegre tesisinin açılışını haftasonu düzenlenen törenle gerçekleştirdi.
AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, KOP İdaresi Başkanı Pro. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca ve çok sayıda işadamı ile davetlinin katıldığı program, Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün’ün konuşmasıyla başladı. Türkiye’nin ilk ve tek vinç uzaktan kumanda entegre tesisini kurmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Düzgün, “Ar-Ge çalışmalarına verdiğimiz önem ile vinç sektöründe yaşanan dışa bağımlılığı açtığımız bu tesis sayesinde ortadan kaldırıyoruz. 80 kanallı ve 120 saat çalışma kapasiteli vinç uzaktan kumandalarının ve yan ekipmanlarının üretimini gerçekleştireceğimiz tesisimiz ile özellikle Konya’da oldukça yaygın olan vinç sektörünün dünya pazarlarında daha güçlü bir konuma gelmesini sağlayacaktır” dedi. Elfatek Elektronik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, geçen yıl sonu itibariyle bir önceki yıla göre satış rakamlarının yaklaşık yüzde 90 arttığını söyledi.  Düzgün, “32 çeşit vinç uzaktan kumanda, vinçlere özel 40 çeşit sesli, ışıklı sirenler ve vinçlerde kancanın yukarı ve aşağı limitlerini sınırlayan TUR SWİTCH üretiyoruz. Elfatek, her türlü vinç uzaktan kumanda konusunda çözüm noktası olmada şuanda Türkiye’de lider konumda. Dünyada da kumanda çeşidi adedi bakımından ilk sıralara girmekteyiz. Ayrıca üretim kapasitesiyle Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük vinç uzaktan kumanda üreticisiyiz” dedi.
Bünyesinde Elfatek Elektronik, Elfakalıp ve Elfamak Makine’yi barındıran firma, ar-ge çalışmalarına yaptığı yatırımlarla kısa sürede sektörde dünyanın bir numarası olmayı hedefliyor. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Canan, teknolojinin başdöndürücü bir hızla ilerlediğini ve sanayinin buna ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, vinç sektöründe de kumanda sisteminin yakın zamanda kaçınılmaz bir hale geleceğini söyledi. Hem işçi güvenliğini hem de iş kapasitesi artımında vinç uzaktan kumanda sistemlerinin büyük önem kazandığına dikkati çeken Canan, “Elfatek Elektronik olarak yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Kendi yazılımlarımızla, kendi projelerimizle ve üretim tesisleriyle Türkiye’nin yanı sıra dünyanın vinç kumanda ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz” dedi. Açılış töreninde konuşan konuklardan KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, üreten ve ihraç eden firmaların günümüzde büyük önem kazandığına dikkati çekerek, sanayicilerin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini ifade etti.
AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise Türkiye ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu ve üreticilerin her alanda desteklendiğini dile getirerek, “Türkiye’nin hedefleri belli. Elfatek Elektronik gibi yatırımlar yapan firmalarımız ile ihracat rakamını 500 milyar dolara çıkarmak için gayret göstermeliyiz” diye konuştu.
Açılışta misafirlere tesisin alt yapı ve çalışma şekli hakkında bilgiler verildi.
MUHAMMET GÜMÜŞ
Editör: TE Bilişim