Bu yıl içinde umreye gitmeyi düşünenlere yönelik bilgi veren İl Müftüsü Şükür Özbuğday, ilk umre kafilesinin Şubat ayında yola çıkacağını belirterek, umre fiyatlarının 895 Avro ile bin 535 Avro arasında değiştiğini bildirdi

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, '2012 Yılı Umre Kayıtları' ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Selçuk Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında 2012'de umreye gidecek olanlar için bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, 2012'de bahar, yaz ve Ramazan dönemlerinde umre turları düzenleneceğini bildirdi. 6 çeşit umre türü olduğunu aktaran Şükrü Özbuğday, "Otel 1 konaklama türü 7 günlük, otel 2 konaklama türü 10 günlük, otel 3 konaklama türü 14 günlük, ekonomik konaklama türü 14 günlük, yine ekonomik konaklama türü 20 günlük ve normal konaklama türü 20 günlük umre tiplerinden oluşmaktadır. Bu sene umre kayıt ücretlerine otel fiyatlarındaki artış sebebiyle çok cüzi bir ilave yapılmıştır. Umre fiyatları türlerine göre 895 Avro ile bin 535 Avro arasında değişmektedir. Başkanlığımız bu hizmetleri dini esaslara uygun ve ülkemizin onuruna yakışır bir tarzda yerine getirmeye özen göstermektedir" dedi.
UMRE ALLAH RIZASI İÇİN TAMAMLANMALI
Kur'an-ı Kerim'de umre ile ilgili olarak "Haccı da umreyi de Allah için tamamlayın" ayetinin bulunduğunu anımsatan İl Müftüsü Özbuğday, Hanefi mezhebine göre umrenin sünnet, Şafii mezhebine göre ise farz olduğunu vurgulayarak, "Peygamber Efendimiz umre ile ilgili, "Umre ibadeti, daha sonraki umreye kadar işlenecek günahları kifayettir. Makbul haccın karşılığı ise ancak cennettir" müjdesini bildirmektedir. Umre ibadetimizi Allah (CC) rızası için tamamlamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, hac ve umre ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza, yurtiçinde ve yurtdışında çok kapsamlı bir hizmet vermektedir. Başkanlığımız emanet ve sorumluluk anlayışı içinde hac ve umre hizmetini en güzel şekilde yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.
BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN DE YAPILABİLECEK
"Diyanet İşleri Başkanlığı 2012 yılın umre kayıtları 2 Ocak 2012 Pazartesi günü itibariyle ile ve ilçe müftülüklerimiz tarafından yapılacaktır. İlk tur umre çıkışları takriben 11-19 Şubat 2011 tarihileri arasında gerçekleşecektir" diyen Özbuğday, "Umre kayıt için; banka dekontu, nüfus cüzdanı fotokopisi, kayıt formu müftülüklerden temin ediliyor, bir yıl süreli pasaport, 3 adet fotoğraf, il sağlık müdürlüklerinden temin edilen aşı kartı belgeleri gerekiyor. Bu yıl yeni bir uygulamada getirerek umreye başvuru kayıtları internet üzerinden de gerçekleştirilebilecek" diye konuştu.  2011'de Konya İl Müftülüğünce umreye gidenlerin sayısı hakkında da bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, "2011 yılında İl Müftülüğümüzce 168'i çocuk olmak üzere toplam 7 bin 100 kişi umreye gönderilmiştir. Bu yıl içinde umreye gidecek olanların il ve ilçe müftülüklerimize uğrayarak ayrıntılı bilgi alabilirler" dedi.
ALPER ERTAŞ
 
Editör: TE Bilişim