Türkiye'nin Otomobili fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacağının açıklanmasının ardından komşu il Yalova'da yan sanayi desteğinde bulunmak isteyen girişimcilerin organize sanayi bölgesinden (OSB) yer taleplerinde artış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Otomobili" fabrikasının yerini duyurmasından sonra bölgede yer arayışına giden sanayiciler, gözlerini komşu ilde kurulacak Yalova İMES Makine ihtisas OSB'ye çevirdi. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu civarında, Gemlik merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan ve 2021 yılında ilk fabrikaların temellerinin atılacağı OSB'de şimdiden yer almak isteyen yatırımcılar, taleplerini yönetime iletmeye başladı.

MEGA MİLLİ PROJE

Yalova İMES Makine ihtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Türkiye'nin Otomobilini mega milli bir proje olarak nitelendirdi.

OSB'nin makine, otomotiv ve elektrik-elektronik sektörlerine yönelik olduğunu belirten Özdemir, "Bire bir yerli otomobilin yan sanayi üssü anlamına geliyoruz. Kuruluş aşamasındaki Organize Sanayi Bölgemiz, Türkiye'nin Otomobilinin camından kaportasına hemen hemen hepsinin yan sanayi ürünlerinin üretileceği bir sanayi bölgesi olacak. Otomotiv üzerine ihtiyaç duyulan motor hariç tüm malzemelerin üretimi yapılacak. Bu anlamda 15 dakika mesafemize milli otomobilimizin bize komşu gelmesinin heyecanı içindeyiz. Türkiye'nin Otomobili Projesi yerli, yenilikçi ve yeşil üretim sac ayakları üzerine bina edildi. Bununla da bire bir örtüşüyoruz. Bu projenin bir parçası olmak, projeye yan sanayi, lojistik gibi her alanda destek olmak üzere şimdiden bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fabrikanın yerinin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmesi bize bereketiyle geldi. Mevcut üye sanayicilerimizden yer taleplerini artıranlar var. Fabrika kurmak isteyen yeni sanayicilerimiz de yer taleplerinde bulundu. 15 günlük süreçte belki birkaç ayda yapamayacağımız kadar tahsis yaptık" dedi.