Medya Takip Ajansı Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sezonunun kapanmasının ardından yapılan çeşitli değerlendirmelerin 16 binden fazla habere yansıması öne çıkarken, geçen ay finans sektöründe yaşanan gelişmelerin  14 binden fazla haberle gündeme geldiği görüldü. İhracat ile ilgili ise yazılı mecralarda  11 binden fazla haberin çıktığı belirlendi.

Ekim ayında ekonomi haberleri arasında üst sıralarda yer alan inşaat sektörü içinde 11 bini aşkın haberle konut satışları hakkında açıklamalar gündeme gelirken, konutta yaşanan yüzde 20.1'lik azalma haberleri ön plana çıktı. Otomotiv sektörü, yerli otomobil üretimi başta olmak üzere binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri ile ilgili haberlerle ön plana çıkarken, pazar payının azalması  ve Wolkswagen'de yaşanan kriz dahil yazılı basında 9 binden fazla haberle gündemde yer aldı. Yapılan aynı araştırmada, özellikle seçim döneminde bütün siyasi partiler tarafından dile getirilen asgari ücret ile ilgili 6 bine yakın haberin çıktığı tespit edildi.

Interpres'in, 2 bini aşkın gazete ve dergiden elde ettiği verilere göre, geçen ay Türkiye'de enflasyon ile ilgili 3 binden fazla haberin çıktığı görüldü. Dış Ticaret açığında yaşanan azalma 2 binden fazla  habere yansırken,  Ekim ayında yazılı basında öne çıkan diğer ekonomi konuları TCMB faiz oranları, işsizlik rakamları, cari açık, sanayi üretimi ile açlık ve yoksulluk sınırı haberleri olarak öne çıktı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim