Hasat mevsiminin 5-10 içinde son bulduğunu ifade eden Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilırmak, TMO'nun ekin sahiplerine Temmuz'un 2-3'üne kadar randevu vermediğini söyledi
Konya Ovası'nda hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun yolunu tutmaya başladı. Ancak çiftçiler ürünlerini kaldırmanın sevincini yaşayamadan mağdur edildi. Bazı ilçelerde bulunan TMO'larda Temmuz'un 2-3'üne kadar randevu yok. Vatandaş mecburen tüccara gidiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi, hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştireceğini açıklamıştı.
"TMO ÇİFTÇİ DOSTU DEĞİL"
Randevulu sistemle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilırmak, TMO'nun hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla yürürlüğe koyduğu düzenlemenin, hem bekleme süresini artırdığını hem de kaliteyi aşağıya çektiğini ifade etti. Cihanbeyli bölgesinde hasat mevsiminin 5-10 içinde son bulduğunu ifade eden Yeşilırmak, ancak TMO'nun ekin sahiplerine Temmuz'un 2-3'üne kadar randevu vermediğini söyledi. Randevu alamayan çiftçinin de mecburen tüccarın yolunu tuttuğunu belirten Yeşilırmak, "Tüccar da mecbur kalan çiftçinin hububatını düşük fiyattan alıyor. TMO, artık 'çiftçinin dostu' değil" dedi.
TMO'LAR YERİNİ BORSA'YA BIRAKSIN
 Randevu kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar da, TMO'ların yerini Borsa'ya bırakması gerektiğini ifade etti. Konya'nın bir çok noktasında Ticaret Borsası'nın bulunduğunu ifade eden Özkan Taşpınar, "Borsa'da sıra sıkıntısı yok. Ve üreticiler, ürünlerini en iyi fiyattan satma fırsatı yakalıyor. Bu sıkıntı ancak böyle aşılır. TMO görevlileri de tüccarlar da borsada buluşuyor. Herkes istediği ürünü istediği fiyattan alır. Randevulu sistem çözüm değil" diye konuştu.
KERİM ATICI
 

Editör: TE Bilişim