Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nden (UTİB) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilecek fuarda, 2013-2014 sonbahar-kış kumaş ve tekstil aksesuarları koleksiyonlarının sergileneceği belirtildi. Ayrıca Türk tekstil sektörünün dünya modasının önemli firmalarıyla bir araya geleceği fuarda, alım heyetleri ile katılımcı firmalar arasında görüşmeler yapılacak.
Organizasyona ABD, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Hollanda, İran, İspanya, İtalya, İngiltere, Avusturya, Japonya, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, İngiltere, Danimarka, Hollanda, Portekiz ve Yunanistan'dan birçok firma katılacak.
Örme kumaş, dokuma kumaş, denim, suni deri, iplik, aksesuar ve yan sanayi gibi ürün gruplarının sergileneceği fuarda, dünyada gelecek yılın moda ve renk trendlerini belirleyen usta isimlerin sektörle buluştuğu trend seminerleri de düzenlenecek. Kumaş ve tekstil aksesuarlarındaki en son trendlerin sergileneceği Texbridge'de özel bir konsept oluşturulacak. Avantgard, Anteprima, Happy Studio Design, Bernini Studio, Larch Rose, Pattern Textiles ve Fusion CPH gibi dünyaca ünlü dizayn stüdyoları, tasarımcıları ve trend butikleri ''Design Lab'' alanında yer alacak.  Bu yıl Hollandalı trend tasarım ofisi Lobster Concepts'ten Inkrit Berbee, Texbidge katılımcılarına trendleri anlatacak.
AA
 
Editör: TE Bilişim