Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilat BaşkanıŞuayip Koçak, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Son dönemde ülkegündemini ilgilendiren en önemli konulardan birinin alınan tezkere olduğunadikkat çeken Şuayip Koçak, “Alınan tezkerenin sadece tezkere olarak kalmasınıümit ediyoruz. Oyuna gelinmemelidir. Bombayı kimin ya da kimlerin attırdığıkonusunda kesin sonuçlara sahip değiliz. Bu yüzden bu müessif saldırılarlailgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır.Bu yapılmadan aceleyle hareket edilerek iki ülkenin savaşa sürüklenmesini doğrubulmuyoruz” dedi.

Milli Görüşçüler olarak yıllardır bucoğrafyanın sorunlarının Amerika ve Avrupa'nın tecrübesiyle çözülemeyeceğini veinsanlığı ikiyüzlü ve kandan beslenen batı medeniyetine teslim etmemekgerektiğini savunduklarını bildiren SP Meram İlçe Teşkilat Başkanı ŞuayipKoçak, “Dünyanın Kurtuluş projesi olan D-8 İslam Birliğini Kurduk. D-8 İslamBirliği'nin ivedilikle harkete geçirilmesi gerekmektedir. Rahmetli Hocamız'ınD-8 İslam Birliği'ni kurarken  şuifadesini tekrar hatırlatmak istiyoruz: 'İnsanlığın saadeti ve barışı, kuvvetiüstün tutan zihniyetle batılıların eline bırakılamaz. Bunu ancak hakkı üstüntutan asırlar boyu bunu uygulamış olan bizim milletimizin öncülüğünde başarmakmümkündür.'” diye konuştu.

TERÖRÜ İSLAM ÇÖZER

Türkiye'nin kanayan yarası olan terörkonusunda da çözümün İslam kardeşliği olduğunu vurgulayan Şuayip Koçak,“Ülkemizde dost bilinen stratejik ortakların sözde müttefiklerin,terörün baş hamisi olduğu gerçeğini anlamadan terörü yok etmek asla mümkünolmayacaktır. Hergün şehit cenazelerimizin arttığı,masum insanların öldüğü kan ve gözyaşının heryeri sarmakta olduğunu acıiçerisinde izlemekteyiz. Çözüm adımları sonuçsuz kalmakta ve ırkçılık bir virüsgibi her tarafı sarmaktadır. Çözüm için atılan adımlar zayıf ve bizimmedeniyetimizin ruh ve tarih kökünden kaynağını almış çözümler değildir. Yıllardır bu milletin azizevlatlarını, birbirine sağ-sol, alevi-sunni, Türk-Kürt diyerek kırdaranlarartık fark gözetmeksizin milletimizi hedef tahtasına oturtmuşlardır. BOPkopsamında İslam ülkelerinin sınırlarını değiştirmeyi kafasına koyanlar,planlarını adım adım uygularken, bu zulme muhatap olan Müslümanların birbirinedüşmesi ve halihazırda haçlı zihniyetini müttefik edinmesi hayret vericidir. Türkiye stratejik müttefiklerini, ortaklarını, dostlarını gözdengeçirmelidir. Aksi durumda ekranlarda görünen çözümde buluşamayanlar cenazedebuluşmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

BENZİNDE DÜNYA LİDERİYİZ

Son zamanlarda yapılan zamlarla birliktebenzin fiyatında dünya liderliğine Türkiye'nin oturduğunu söyleyen ŞuayipKoçak, “Her platformda toz pembe tablolar çizen hükümet, bütçe dengesinisağlayamayıp, açığı kapatmanın yolunu bir kez daha aziz milletimizin sırtınayeni zamlar yüklemekte bulmuştur. Bu da halihazırda uygulamakta ısrar ettiklerifaize dayalı kapitalist sistemden kaynaklanmaktadır. Hani ekonomide herşey iyigidiyordu? Bilmem ekonomide şu olduk bu olduk şeklinde IMF'ye kalan 1.3 milyardolar borç kaldığını istedikleri zaman ödeyebileceklerini ayrıca madem IMF'ye 5milyar dolar  borç verebilecek güçteiseniz bu dünya şampiyonluğunuz niye? Bu benzinin içindeki yüzde 60 oranındavergi niye?” diye sordu.

1999 depreminden sonra bir defalığına mahsusolarak alınan ÖTV'nin bu iktidar döneminde kalıcı hale getirildiğini hatırlatanKoçak, “Vergi artışıyla birlikte benzini dünyada en pahalı satan ikinci ülkeolma ünvanını bile geride bırakarak liderlik koltuğuna oturduk. Türk-İş'in yaptığı2012 Eylül Ayı açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na göre bir aileninyoksulluk sınırı 3 bin 91 lira, açlık sınırı ise 949 lira olarak belirlendi.Buna göre 739 lira asgari ücretle çalışan 5 milyon 150 bin kişi açlık sınırınınaltında hayat mücadelesi veriyor. Akabinde insanımız bankalara mahkumbırakılıyor” dedi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim