Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin sanayi odaları ve ihracatçı birlikleri işbirliğinde Anadolu’daki şirketlere kurumsal yönetimin önemini ve gerekliliğini anlattığı toplantı serisinin Konya ayağı, Konya Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’na konuk olarak "Kurumsal yönetim nedir, neden önemlidir?" konulu bir sunum yapan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Ünal, katılımcılara günümüzde kurumsal yönetimin neden gerekli olduğunu anlatarak, iyi kurumsal yönetim uygulamalarına dair örnekler paylaştı.

Ülkemizde kurumsal yönetim anlayışının tüm şirketlerde yaygınlaşması amacıyla çalışmalarını sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) Anadolu’da kurumsal yönetimin önemini anlatmak üzere sanayi odaları ve ihracatçı birlikleri işbirliğinde hayata geçirdiği toplantıların Konya ayağı gerçekleşti. Konya Sanayi Odası’nın (KSO) Meclis Toplantısı’na konuk olan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Ünal, şirketlerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasından, rekabet güçlerinin ve iyi yatırım alma potansiyellerinin artmasına kadar olan süreçte, kurumsal yönetimin önemini üyeler ile paylaştı.

‘ŞİRKETLERİ GELECEĞE GÜVENLE TAŞIYACAK YOL KURUMSAL YÖNETİMDEN GEÇİYOR’

Şirketlerde kurumsal yönetim anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla ihracatçı birlikleri ve sanayi odaları işbirliğinde toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Ünal, “Kurumsal yönetim yapısının sağlam temellere oturtulması, tek tek şirketlere değil, tüm Türkiye’ye büyük fayda sağlar. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iyi yönetim iyi yatırım çeker. Şirketlerin çok daha uzun ömürlü olabilmeleri, rekabet edebilirlikleri, sürdürülebilir yapılar olabilmeleri ne kadar kurumsal yönetildiklerine bağlı. Dolayısıyla ülkeler için sürdürülebilirliğin ve kalkınmanın yolu, mikro ölçekten bakıldığında şirketlerin iyi yönetilmesinden geçiyor. Biz de bu bakış açısıyla, ihracatçı birlikleri ve sanayi odaları ile güçlerimizi birleştirerek, kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Konyalı iş insanlarına da yeni dünya düzeninde çok ortaklı şirket yapılarını ve aile şirketlerini geleceğe taşıyacak en güvenli yolun kurumsal yönetim olduğunu anlattık. Bu sayede kurallı ve doğru işleyen bir yönetim yapısı için, ülkemizin dört bir yanından her ölçekten şirketimizin elini taşın altına koyarak planlı adımlar belirleyeceğine ve bu anlayışla kararlılıkla yol alacağına gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim