Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ''İyi değerlendirilirse önümüzdeki 20-30 yıllık vizyonda, Türkiye'deki raylı sistemler yatırım, üretim, test ve istihdam pazar büyüklüğü 800 milyar doları geçip, bir milyon 500 bin ilave istihdam oluşturacak'' dedi
 
Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı''nın 11-13 Ekim tarihleri arasında, Türkiye'de ilk kez üniversitelerinde düzenlendiğini hatırlatarak, çalıştayda ilgili bütün tarafların aynı hedefe odaklanmış olarak bir araya geldiğini, yürütülmekte ve planlanmış projelerin de ilk kez bu çalıştay ile kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi. Devletin raylı sistemler yatırımlarında en az yüzde 51 yerli üretim tercihinin, raylı sistemler üretim yatırımlarını hızlandıracağını vurgulayan Uysal, ''İyi değerlendirilirse önümüzdeki 20-30 yıllık vizyonda, Türkiye'deki raylı sistemler yatırım, üretim, test ve istihdam pazar büyüklüğü 800 milyar doları geçip, bir milyon 500 bin ilave istihdam oluşturarak işsizliğin azaltılmasına büyük katkılar sağlayacaktır'' diye konuştu.
Uysal, raylı sistemler alanındaki teknik eleman ihtiyacını karşılayabilmek için Türkiye'nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünü 2011 yılında açtıklarını anımsattı.
AA
 
Editör: TE Bilişim