Pandeminin dünya ekonomisinde oluşturduğu daralmanın yanında ülkelere fırsat da sunduğunu belirten Konya Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Can, Türkiye’nin Avrupa’nın üretim üssü olma avantajı sağladığına dikkat çekti. İsmail Can, Türkiye’nin kriz tecrübesinin doğru adımlarla dünyada yaşanan krizi fırsata çevirme şansının olduğunu belirterek, “Ülkemiz geçmiş dönemde krizlere dirençli olduğunu göstermiştir. Yaşanan pandemi döneminde Avrupa’nın üretim üssü olmayı hedefi ile yeni açılımlar yapılabilir. Üretimin en büyük ülkelerinden birisi olan Çin’den insanlar kargo bile kabul etmezken güç birliği ile kamu ve özel sektör bu krizi fırsata çevirebilir” dedi.

Pandemiyle mücadelenin sağlık açısından istenen sonuçlara ulaşabilmesi için her kesimin belirlenen kurallara uymasının önemini vurgulayan İsmail Can, bilinçli bir mücadele ile eğitim, sağlık ve ekonomik açıdan ülke olarak avantaj yakalanacağını belirtti. İsmail Can, şöyle konuştu: “Ekonomide özellikle üretimin devamlılığının sağlanması için atılan ve atılacak adımlar ve kararlar önem arz ediyor. Türkiye’nin salgına daha geç yakalanması ve sağlık sektörü açısından hazırlanması, salgın yayılım hızının düşük tutulması ve kontrol altına alınması için herkese büyük görev düşüyor. Özel sektörün üretim devamlılığı için alınan tedbirler ve alınacak tedbirler uygun çözümleri barındırmalı. İşletmelerin dijital ortamda satış becerileri ve altyapısı desteklenebilir.”

İsmail Can, kamu düzenlemelerinin yanında özel sektör, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin de güç birliği yaparak pandemiyle mücadele yol alınacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim