Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) organizasyonuyla Türk milli standında yer alan 12 Türk yan sanayi firması, otomotiv iç ve dış trim parçaları, soğutma radyatörleri, kaloriferler, ağır iş makinası petekleri, plastik hava kanalları, aydınlatma parçaları, silecek grubu parçaları, krikolar, yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon parçaları, direksiyon gövdeleri, şanzıman taşıyıcı, fren körük parçaları, otomotiv için ses ve ısı yalıtım keçeleri gibi birçok ürünü sergiledi.
OİB Başkanı Orhan Sabuncu'nun heyet başkanlığında, OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ve yönetim kurulu üyesi Müfit Karademirler ile firma temsilcilerinin katıldığı ''IZB Wolfsburg 2012'' fuarında Türk firmaların stantlarına yoğunlukla Volkswagen yöneticileri ilgi gösterdi. Diğer ana sanayi temsilcileri ile yan sanayicilerinin de Türk firmalarına rağbet ettiği fuarda ikili iş görüşmeleri de gerçekleşti.
Fuarı değerlendiren OİB Başkanı Sabuncu, ''Geçmişte böyle fuarlara katılmanın zorluklarıyla karşılaşırken, artık kalitemizle adeta tercih edilen olduk. Bilindiği üzere Wolfsburg dünya devi Volkswagen'in neredeyse üretim üssü ve bu dev ana sanayi bizim tedarikçilerimizi fuarda görmek istiyor. Katılımlarını talep ediyor. Bu da bize gurur veriyor. Türk otomotiv yan sanayinin kalitesiyle, güvenilirliliğiyle aranan marka olduğunu her platformda söylüyoruz. Volkswagen'in bu talebi söylemlerimizi adeta onayladı. Fuarda gerçekleştirilen ikili görüşmeler yeni işbirliklerinin kapısını açtı'' ifadelerini kullandı.
AA
Editör: TE Bilişim