TOBB Akreditasyon denetiminde 65 üzerinden 65 tam puan alarak, Türkiye’nin ‘A’ seviyesinde akredite edilen tek sanayi odası olan Konya Sanayi Odası, akreditasyon belgesini TOBB’da düzenlenen törenle aldı

38 yıldır sanayicilere hizmet veren Konya Sanayi Odası’nın hizmet kalitesi TOBB tarafından tekrar tescillendi. Daha önce yapılan akreditasyon denetiminde, 65 puan üzerinden 65 tam puan alan tek sanayi odası olan KSO’nun Akreditasyon Belgesini KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin ile Yönetim Kurulu Üyeleri İ. Bozkurt Çağlayan ve Rıfat Hekimoğlu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı. 
8. Dönem Oda Akreditasyon Sertifika Töreni’de konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektöre hizmet edebilmek için buna layık hizmet kapasitesine sahip olmak gerektiğini ifade etti. Akredite olan oda ve borsaları 5 yıldızlı olarak tanımladığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, göreve geldiklerinde sadece 5 odanın İngilizce konuşabilen personele sahip olduğunu, odaların hiçbirisinin proje yazamaz durumdu bulunduğunu anımsatarak, bugün ise 365 oda ve borsadan sadece 10’unun İngilizce konuşamaz durumda olduğunu ifade etti. Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’10 yıl önce toprağa attığımız tohum meyve vermeye başladı. Akredite olan oda ve borsa sayımız 129. Önümüzdeki dönem 21 oda ve borsamız da akredite olacak, hedefimiz ise 365 oda ve borsamızın tamamını akredite edebilmek’’ dedi.
Proje yapma kapasitesi açısından da önemli yol kat ettiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bugün TOBB bünyesindeki oda ve borsaların, AB Fonları, Kalkınma Ajansları da dahil olmak üzere yapmış olduğu projenin toplam değerinin 410 milyon lira olduğunu vurguladı.
‘’ODA AKADEMİSİ’’ KURACAĞIZ
Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde iki iş daha yapacaklarını bildirerek, bunlardan birincisinin ‘’Oda Akademisi’’ kurmak olduğunu söyledi. Oda ve borsa meclis başkanlarını, yönetim kurulu başkanlarını, genel sekreterleri ve yönetici personelleri bu akademi de eğitime tabi tutacaklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ‘’Bu akademide oda, borsa yönetimi ve hizmetleri konusunda dünyanın en gelişmiş sistemlerini öğreteceğiz’’ şeklinde konuştu. İkinci projelerinin de üniversiteli akademisyenleri oda, borsa sistemlerine sokmak olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu projeyle oda ve borsaların yerel ve ulusal politika oluşturma kapasitelerini geliştireceklerini kaydetti.
AMAÇ;HİZMET KALİTESİNİ MÜKEMMELE ULAŞTIRMAK
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurul Başkanı Halim Mete de akreditasyon çalışmalarına oda ve borsaların hizmetlerinin kalitesini mükemmele ulaştırmak amacıyla başladıklarını ifade etti. Amaçlarının müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu vurgulayan Mete, “Akreditasyon sistemi bu hedefe varmada kullanılabilecek bir araçtır’’ dedi. İlk akreditasyon çalışmalarının üzerinden 10 yıl geçtiğini belirten Mete, akreditasyon sisteminin başarısının, denetlemelerin sürekliliği, yeterliliği ve tarafsızlığına bağlı olduğunu kaydetti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim