Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ajanslar Genel Müdürlüğünün; Kalkınma İdareleri ile Kalkınma Ajansları arasında ‘Beşeri Sermaye, Çocuk ve Gençlik’ tematik alanındaki tecrübe paylaşımları ve yeni stratejilerin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu eşleştirme toplantısı KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’nın başkanlığında yapıldı.

 - “KOP İdaresi’nin Sosyal Projeleri Örnek Oluyor”

Aynı tema üzerinde eşleşen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) , İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KOP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörlüğü uzmanlarının bir araya geldiği toplantıya Bakanlık düzeyinde de uzman gözlemci eşlik etti. İkincisi gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Ajanslar ile İdarelerin bir araya gelerek ortak bir çalışma prensibi belirlemesi, bilgi paylaşımlarını ve tecrübelerini aktarmasının çok önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Toplantıya katılanlar da KOP İdaresi’nin sosyal ve beşeri alanda uyguladığı projelerin önemli ve kendileri için örnek teşkil ettiğini belirterek, bölgelerinde bu tür projeleri uygulanması için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Toplantının ikinci bölümünde ise Beşeri Sermaye, Çocuk ve Gençlik Temalarında iyi örnekler arasında yer alan Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi, Konya Bilim Merkezi KOPSOGEP Astrosanat Atölyesi ve Sanat ve Tasarım Atölyesi gezilerek yetkililerden bilgiler alındı.

 

Editör: TE Bilişim