Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, Aralık 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Konya’dan çok sayıda firma listeye girmeyi başardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca aralık ayında 788 yatırım teşvik belgesi verildi. Konya’dan 2019 Yılı Aralık Ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesinde 31 firma yer alırken 2019 Yılı Aralık Ayına ait tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgeleri listesinde 11 firma ile en çok teşvik belgesi alan iller arasına girmeyi başardı.

Buna göre, aralıkta 788 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Belge verilen projelerin sabit yatırım tutarı 19 milyar 99 milyon 528 bin lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 27 bin 103 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan ve Konya’dan 2019 Yılı Aralık Ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesinde Konya’dan Kervansaray Otomotiv, Mertmak Otomotiv, Unormak Değirmen, Horozoğlu Ofset, Erdöken Döküm, Kavak Çiftçi, CNR Belediye Hizmet Araçları, Hüseyin Gezginç, Arıoğlu Döküm, Büyük Huğlu Av Malzemeleri, Taşkazan Somun, Hidoks Asansör, Esin Rüzgar Elk., Biberci İnşaat, Ersan Yedek Parça, Konya Hidrokan Elk., Mekpan Metal, Kalyon Güneş Enerji, Başaran Gıda, ŞDA Eğitim Hizm., Seçkin Savunma, Necipoğulları İnşaat, Trapteknik Oto, Inka Kalıp, Arı Metal, Uyanık Yatağanlı, Kontensan, Akzen Enerji, Niyazi Ayaza, İMA Mühendislik, Mogesan firmaları yer alırken 2019 Yılı Aralık Ayına ait tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgeleri listesinde ise Konya, Emeç Elk, KTS Yenilenebilir, Nutrilab Kimya, Yahya Uyar İnşaat, Hidrosır, Dempo Gıda, Erdirenler Petrol, Petek Kalıp, Orval Hidrolik, CEO Av Tüfekleri, Gürbüz Yem firmaları ile kendine yer buldu.

Öte yandan sabit yatırım tutarı 841 milyon 739 bin 650 lira olan ve 1388 kişinin istihdam edilmesi öngörülen 40 yatırıma ilişkin teşvik belgesi iptal edildi.

MEHMET ALİ ELMACI

Editör: TE Bilişim