Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, dünya standartlarında sunduğu hizmetler ile yatırımcıların gözdesi haline gelen Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5. Kısım Genişleme Alanı'nda, tahsis sürecinin devam ettiğini, şu ana kadar 134 yatırımcının yükümlülüklerini yerine getirerek tahsis sözleşmesi imzaladığını söyledi.

Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya OSB'de toplam 616 fabrikanın üretim yaptığını, yaklaşık 42 bin kişiye istihdam sağlandığını söyleyen Kütükcü, "5.Kısım Genişleme Alanımızda tahsis süreci devam ediyor. Şu ana kadar 134 yatırımcımız yükümlülüklerini yerine getirerek tahsis sözleşmesi imzaladı. Bugün itibariyle Konya OSB’de 42 bine yakın istihdam sağlanıyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yeni fabrikalarımızın da faaliyete geçmesi ile birlikte yaklaşık 47 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bölgemizde açılan her bir fabrika, sağlanan her istihdam şehrimize, ülkemize güç veriyor" dedi.

5. KISMIN ALT YAPI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

5. Kısım Genişleme Alanında, Konya OSB Bölge Müdürlüğü'nün de alt yapı çalışmalarını yürüttüğünü belirten Kütükcü, atık su şebekesi, yağmur suyu şebekesi ve yol alt yapısı işlerinin de büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade etti. Bölgeye geçtiğimiz yıl 151 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Kütükcü, "Bu yıl da 193 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımların bir kısmı bölgenin tamamı ile ilgiliyken, büyük bir kısmı da yeni yatırımların yapıldığı 5. Kısım Genişleme Alanındaki yatırımları kapsıyor. 5. kısmın alt yapı çalışmalarında, şantiye elektriği nakil hattı ve alt yapısı, TEİAŞ'tan alınan elektriği bölgeye iletecek orta gerilim kablo galerisi ile elektrik dağıtım ve manevra merkezleri yapım işlerimiz tamamlandı. Şu anda da atık su şebekesi, yağmursuyu şebekesi ve yol altyapısı yapım işleri kapsamında işlerin büyük bölümü tamamlanma seviyesine ulaştı" şeklinde konuştu.

23 MİLYON METREKARE BÜYÜKLÜK İLE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 3. OSB'Sİ

44 yıl önce kurulan Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin, yeni genişleme alanları ve sunduğu hizmetlerle yatırımcıların gözdesi haline geldiğini dile getiren Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konyalı müteşebbislerin girişimci ruhu ile 1976 yılında temelleri atılan Konya OSB'miz, bugün 23 milyon metrekare büyüklük ile Türkiye'nin en büyük 3. OSB'si konumuna geldi. Konya'nın sanayileşmesine büyük katkı sunan bölgemizde, biz de sanayicilerimize fiber optik alt yapımız, elektrik, yol, su, kanalizasyon alt yapılarımız, içme suyu arıtma tesisimiz, atık su arıtma tesisimiz, Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, hava kargo ve geçici depolama alanımız, mesleki ve teknik lisemiz ile dünya standartlarında hizmet sunuyoruz. Bölge yönetimi olarak, bu yapının tamamına kendi modern imkanlarımızla hizmet üretiyoruz. Bundan sonraki süreçte de sanayicilerimize en modern hizmeti, en verimli şekilde sunabilmek için çalışmaya devam edeceğiz."

INNOPARK, AR-GE YAPMAK İSTEYENLERE KAPISINI SONUNA KADAR AÇTI

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin içerisinde bulunan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin de, Ar-Ge yapmak isteyen sanayicilerin hizmetinde olduğunu bildiren Kütükcü, "Konya Organize Sanayi Bölgemizde, tamamen üretim odaklı olarak planlanan Innoparkımız, 2015 yılından bu yana TGB olarak bölge sanayicilerimize hizmet veriyor. İlk binasında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Innopark'ta yeni yatırımlarımız ile daha fazla işletmemize destek vermeye başladık. Şu anda burada bulunan firmalarımız, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Ar-Ge yapmak isteyen firmalarımız TGB'nin sunduğu avantajlardan ve desteklerden de yararlanıyorlar. Firmalarımızın ayrıca inovasyona dayalı büyümelerini sağlamak için, danışmanlık, mentörlük, tasarım, eğitim, kümelenme gibi nitelikli hizmetler sunuyoruz. Ar-Ge ve tasarım yapmak isteyen, prototip geliştirip, bunun seri üretimini yapmak isteyen tüm girişimcilerimizi ve firmalarımızı Innopark'ımıza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim