MÜSİAD Konya şubesinin düzenlediği törende, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 1000 firması arasında yer alan 17 MÜSİAD üyesi Konyalı firmaya ödülleri verilirken, törende Kombassan Grubu 6 ödül birden aldı

Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı Türkiye’nin en büyük 1000 firması arasında yer alan MÜSİAD üyesi Konya firmalarına verilen ödüllerin 6’sının Kombassan Grubuna ait olduğunu belirterek önümüzdeki yıl sıralamada daha fazla şirketlerinin yer alması için çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini ifade etti. Planlı ve özverili çalışmalarıyla ödüllerin alınmasına katkı sağlayan yönetici ve çalışanlarına da teşekkür eden Şahin şunları söyledi: “Dünya genelinde yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen ülkemizde yakalanan istikrarın devam edeceğine inanıyoruz. Grubumuz, ekonomideki bu gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirerek, İSO başarı sıralamasında yer alan şirketlerimizin üst basamaklara taşınması ve yenilerinin de eklenmesi için yoğun çaba harcamakta. Bu ay içerisinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na kotasyonumuzun tamamlanmasıyla birlikte ortaklarımızın hisseleri borsada işlem görür hale gelecek"
BU YIL DA 6 ŞİRKET TÜRKİYE’NİN SANAYİ DEVLERİ ARASINDA YER ALDI
Kombassan’dan yapılan açıklamada "2011 yılı performansıyla sanayi devleri arasında yer alan şirketlerden, Konya'da kurulu Kombassan Kağıt, listede 72. sırada kendisine yer buldu. Bu yıl listeye 136. sıradan giren Komyapı geçen yıl olduğu gibi yükselişini sürdürürken, Tekirdağ Muratlı'da üretimini gerçekleştiren Muratlı Karton 297. sırada yer aldı. Konya’da 1996 yılında üretime başlayan Kompen, listenin 353. sırasında, Golda ve Melda markaları ile üretim yapan Komgıda ise 454. sırada bulunuyor. Düzce'de DivaMDF ve Divalam markaları ile orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Divapan Entegre 457. sırada yer alıyor.
 SANAYİ DEVLERİ ARASINDA YER ALAN KOMBASSAN ŞİRKETLERİ
KOMBASSAN KAĞIT / KONYA
Konya’da kurulu, Kağıt, Defter ve Basım-Ambalaj Tesisleri, markalarıyla, ulusal ve uluslararası bir pazara hitap etmekte. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip Kombassan Kağıt, İleri teknolojiyle donatılmış tesislerinde elektriğini kendisi üretmekte ve atıklarını arıtmaktadır. Tesislerde Speedcopy ve Ultracopy fotokopi kağıdı ve Komeks markalı defter üretimi ile birinci hamur ebat ve bobin kağıt 60 gr/metrekareden 160 gr/metrekareye kadar üretilmekte, standart ve müşteri isteğine göre belirlenen özel ebatlarda satışa sunulmaktadır. Ayrıca geçtiğimiz dönemde Matbaa Ambalaj makine parkında yaptığı yenileme yatırımlarıyla kapasitesini artırarak, karton ambalaj ve ofset baskılı sıvamalı kutu üretim tesisleriyle üretim hattını genişleten Kombassan Kağıt, tesislerinde ise, resim kağıdı, ofis klasörü, baskılı ve baskısız bilgisayar sürekli formu, ciltli ve spiralli sert kapaklı defterler, parşömen kağıtları, ambalaj ve küp bloklar, A4/A5 bloknotlar, fon karton çeşitleri, PP kapak konumlu defterler üretilmektedir.
MURATLI KARTON / TEKIRDAĞ
Tekirdağ Muratlı'da kurulu karton tesisleri, ürettiği karton çeşitleri ve kalitesiyle sektörde kendini kısa sürede kabul ettirmiştir.
Alfaprint ve alfa triplex üretiminin yanı sıra, betaprint ve kromekarton üretimi de yapılan tesislerde 225 gr/m2'den 450 gr/m2'ye kadar gramajlarda karton üretimi yapılmaktadır.
KOMGIDA / KARAMAN
GOLDA ve MELDA markalı; un, bakliyat, irmik, makarna ve bisküvi üretimi gerçekleştiren KOMGIDA, 76.000m2 kapalı, 1.100.000 metrekare açık alana sahip tesislerinde faaliyet göstermekte.  Sektöre yaklaşık 1700 baş damızlık süt sığırı ile girerek bu sayıyı birkaç yıl içerisinde 3000 civarına getirmeyi ve ilave olarak 100 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyor. Komgıda, Japonya dahil 84 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
KOMYAPI / KONYA
Komyapı, 1990 yılında Kombassan Holding’in inşaat alanındaki faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan bir firma.  İnşaat taahhüt, hazırbeton ve prefabrik yapı elemanları alanlarında sektörde yer alan Komyapı, endüstriyel yapılar, alışveriş merkezleri, oteller, turizm kompleksleri, okullar, toplu konutlar, iş ve kültür merkezleri gibi birçok projenin inşasında kalitesiyle kendisini ispatlamış uluslararası bir firmadır.  Tamamladığı birçok özel projenin yanında, TOKİ kapsamında da altı binden fazla konut, okul, camii, ticaret merkezi ve karakol inşasını başarıyla gerçekleştiren Komyapı’nın, Konya’da yapımı süren ülkemizin ilk Bilim Merkezi inşaatı da devam eden projeleri arasında.  Ülkemizde ve Konya’da birçok ilke imza atan Komyapı, Konya’nın, ilk yer altı alışveriş merkezi, 29 katlı ilk iş merkezi, ilk kültür merkezinin (Mevlânâ) yanında, ülkemizde de ilk olma özelliği taşıyan ve yapımı devam eden ilk Bilim Merkezi projelerine de sahip öncü bir kuruluş.
Yurtdışında Sudan ve Suudi Arabistan alışveriş merkezleri ile Yemen’de köprülü kavşak projelerini gerçekleştiren Komyapı’nın, bu sektörde ihtiyaç duyduğu birçok malzemenin Kombassan Grubunda bulunan diğer firmalarca üretiliyor olması Komyapı’ya önemli bir avantajlar sağlıyor.
KOMPEN PVC KAPI PENCERE SISTEMLERI - LADİK
Konya  Ladik’de 1996 yılında üretimine başlayan Kompen, PVC Kapı-Pencere sistemleri, Yalı Baskı (VinilSiding), Panjur ve Isıcam sistemleri; üretim, pazarlama ve uygulama alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor.  PVC kapı pencere sektöründe 2002 yılından bu yana ihracatta ilk sıralarda yer alan Kompen, 1998 yılında ISO 9002 Kalite Sistem Belgesi almaya hak kazanan ilk entegre tesis olma başarısını göstermiştir. INCERC, GOST, IFT, RAL gibi birçok uluslararası kalite belgesi ile başarısını devam ettiren Kompen, 2006 ve 2007 yıllarında Tüketici Kalite Ödülü, 2007 ve 2009 yıllarında Altın Marka ödülü aldı.
DIVAPAN ENTEGRE / DÜZCE
Ülkemizin köklü sanayi kuruluşlarından Düzce’de kurulu Divapan, MDF ve MDF Iam üretimlerini gerçekleştirmekte.  47.000 metrekaresi kapalı, 300.000 metrekare alanda faaliyetlerini sürdüren Divapan, sektöründe uluslararası kalite belgesi alan ilk firma olarak, kısa bir sürede ülke sınırlarını aşan büyük bir üretim hacmine ulaşmıştır. Sektöründe “ISO-9001 Kalite Güvence Sistem Belgesi” alan ilk firma olan Divapan, Türkiye’nin “ISO 14000 Uluslararası Çevre Yönetim Sistemi” belgesine sahip 32. firması olarak çevreye gösterdiği hassasiyetin de en üst düzeyde olduğunu belgelemiştir.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim