Aydınlar Yedek Parça (AYD), İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın hazırladığı Türkiye'nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yine haklı yerini aldı. İstanbul Sanayi Odası’nın(İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması’nın sonucu yayınlandı. Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu arasına Aydınlar Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş.’ daha üst sıralara yükselerek Türkiye’de ve Konya da en büyük başarıyı gösterdi ve geçtiğimiz yıla göre 85 sıra birden yükselerek 329.  ihracatta 135. istihdamda 72. sırada yer aldı. 2017 yılında ilk 500 içinde en çok büyüyen şirketlerden birisi oldu.

AYD, üretimi, istihdamı, ülke ve şehir ekonomisine katkısı ile bir kez daha adını altın harflerle yazdırdı. İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listelerinin açıklanmasından  sonra değerlendirmelerde bulunan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, “AYD olarak şehir ve ülke ekonomisinin kalkınmasını milli görev olarak kabul etmekle kalmıyor, aynı zamanda üzerimize farzıyet noktasında görev olarak üsteleniyoruz.  2023 hedeflerine ulaşmak için üzerlerimize  düşeni yapmaya çalışıyoruz.”

AYD’nin başarılarına başarı katan bir firma olduğunun altını çizen AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, “Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerine tedarik sağlayan ve yerli otomobil ile ilgili çalışmaları yürüten firmamız bugün Konya’nın açık ara ihracat şampiyonu, 3 bin kişi istihdam, 20 bine yakın ürün çeşitliği, 30 milyon adetin üzerinde yıllık üretim ile Dünyanın sektöründe en büyük ve en önemli fabrikasıdır. ülkemiz ihracatına verdiği çok önemli katkılarının yanında ithalat yerine yaptığı büyük yatırımlarla her şeyi kendi bünyesinde üreterek  cari açığın kapatılmasında  örnek bir model oluşturmuştur.  AYD ,bu topraklardan doğmuş ve bu topraklara yatırım yapmış gerçek manada  yüzde 100 yerli ve milli olan bir firmadır. Özellikle 2017 yılında ülkemizin içinden geçmekte olduğu zor dönemde AYD olarak tarihimizin en yüksek büyümesini yakalayarak devletimize ve milletimize sağlamış olduğumuz bu büyük katkı mutluluğumuzu daha da artırmıştır. 2018 yılında hedefimiz ilk 200 arasına girmektir. Başarı yolculuğumuza; bizlere sürekli  önderlik eden, sanayiciye ve üreticiye her daim yol gösteren  Sayın Cumhurbaşkanımız,Türk halkı, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ulusal ve uluslararası müşterilerimiz ile birlikte yürüyoruz. Türkiye için çalışıyor, Türkiye için  üretiyor ve Türkiye ile birlikte büyüyoruz.Temennimiz o ki, AYD, ülkemizin bayrağını tüm dünyada dalgalandırmak için verdiği mücadelede her geçen gün daha da ileriye gidecektir .Genlerimizde üretim var, istihdam var, ihracat var, Hedefimiz 2023 yılında önemli  ihracat rakamlarına ulaşmak , 10.000 kişi istihdam etmek yeni yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarımızla Türkiye’mizin dünya  çapında en önemli markalarından birisi olarak ülkemize ve milletimize daha fazla hizmet etmektir. 

Ben bu gururda emeği geçen, yönetimimizi, çalışanlarımızı, müşterilerimizi tebrik ediyorum. Sanayiciye ve üreticiye verdikleri desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm devlet yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim