Artan ihracat ve yatırımlarla birlikte Konya'da önemli oranda nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olacağını ifade eden Büyükhelvacıgil, ''Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Bölgesel İnnovasyon Merkezi ile birlikte daha yüksek katma değerli bir üretim çıtasını yakalayacağız'' dedi. 
Konya ihracatının yüzde 65'ini sanayi mamullerinin oluşturduğunu aktaran Büyükhelvacıgil, ''Konya bu yılın ilk 9 ayında ihracatının yüzde 42'sini Ortadoğu ülkelerine, yüzde 27'sini Avrupa'ya, yüzde 15'ini Afrika'ya gerçekleştirmiştir. Irak, Almanya, İran, İtalya ve Rusya bu yılın ilk 9 ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkelerdir'' diye konuştu. 
Büyükhelvacıgil, Konya'nın ihracatında ilk 9 ayda otomotiv yan sanayi sektörünün ilk sırada yer aldığını bildirdi. Makine ve aksamları, hububat, demir ve demir dışı metaller sektörlerinin de ihracatta ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Büyükhelvacıgil, ''İhracatımız bu yılın ilk 9 ayında yüzde 8,3 artmıştır. Sanayicilerimize Konya'nın ihracatına, büyümesine katkılarından dolayı teşekkür ederim'' dedi. 
2011 yılının Ocak ayından bu yana Konya'da ''UMEM Beceri'10 Projesi''ni yürüttüklerini anlatan Büyükhelvacıgil, proje dahilinde Selçuklu, Meram, Karatay ve Ereğli Meslek Liselerine 2.6 milyon lira makine ve teçhizat yatırımı yapıldığını, ancak kurslara gösterilen ilginin kendilerini memnun etmediğini aktardı.  ''UMEM Beceri'10 Projesi'' kapsamında bugüne kadar 66 kurs açtıkları bilgisini veren Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:  ''Bu kurslardan mezun olan 283 kişiyi işe yerleştirdik. Konya'nın büyümesine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacımız artacak. UMEM Beceri'10 Projesi'ni meslek sahibi olmak isteyen işsizler ve nitelikli eleman arayan sanayiciler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.''
AA

 
Editör: TE Bilişim