Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Faizle ilgili hususta rutinin dışında elbetteMerkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları hep olumlu sonuçlar doğurmuyor. Faizlerin aşağı çekilmesi yatırımcıyı teşvik bakımından da, pek çok adım bakımından da önemli” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde devlet ve özel bankalara yönelik yüksek faizeleştirilerinin Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini belirten Bozdağ, “AK Parti hükümetleri yüksek faiz ve enflasyonla başarılı olmuş hükümetlerdir. 3 Kasım 2002 seçiminden sonra Türkiye’de enflasyon da faiz de çok yüksek rakamlardaydı, oradan buraya geldik biz. İlk dönemlerdeki faizlerle mukayese edilemeyecek oranda faizler düşüktür, enflasyon düşüktür. Bunun daha da düşmesi, tek haneli rakamlarda kalması son derece önemlidir. Hükümetimiz bunun üzerinde ciddi çalışmalar yürütmektedir.

Cumhurbaşkanımızın yüksek faizle ilgili yaklaşımı sır değildir, herkesin bildiği yaklaşımdır. Yüksek faizin olduğu yerde olumlu gelişmelerin olmayacağı, her türlü olumsuz sonuçların ortaya çıkacağı bir gerçektir. Faizlerin aşağı çekilmesi hususu ekonomiyi bilenler bizden daha iyi bilirler, kendi içinde kuralları var, o kurallar çerçevesinde bu işleyecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki şikayeti, bunun aşağı çekilmesi hususundaki iradesi yeni değildir. Önceki Merkez Bankası Başkanı döneminde de, yeni Merkez bankası Başkanı döneminde de var. Faizle ilgili hususta rutinin dışında elbette Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları hep olumlu sonuçlar doğurmuyor. Faizlerin aşağı çekilmesi yatırımcıyı teşvik bakımından da, pek çok adım bakımından da önemli. Bu konu Bakanlar Kurulunda gündeme gelmedi” şeklinde konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim