Kurda istikrarın süreceğini düşündüklerini söyleyen Bakan Elvan, "Yıl sonu dolar kuru tahmini 3,63, bugün itibariyle kur geçildi söylemi doğru değil. Kurun makul yere ineceğini düşünüyoruz" dedi.

Elvan, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, sürdürülebilir kalkınma için yatırım ve üretimin çok önemli olduğunu belirterek, "Büyümenin motoru olacak kesim özel sektör olacak, çok sayıda tedbirimiz ve politikamız var. İş ve yatırım ortamını geliştirici politikalarımıza OVP'de ayrıntılı olarak yer verdik" diye konuştu.

2018 yılında yatırım yapacak yatırımcılar için destek mekanizmasının devam edeceğini bildiren Elvan, "Kamu yatırımlarıı özel sektörün önünü açablecek alanlara yönlendireceğiz. Gençlerin iş kurabilmeleri için girişim destekleme merkezler kurulacak" dedi. Elvan oluşturulan politikaların ve alınacak tedbirlerin tamamının büyümeyi sağlayacak ve istihdamı artıracak politika ve tedbirler olduğunun altını çizdi.

"KUR GEÇİLDİ SÖYLEMİ DOĞRU DEĞİL"

Dolar/TL paritesindeki hareketliliği yorumlayan Bakan Elvan, "Ekonomistlerin yıl sonu dolar kurutahmini 3,63, dolayısıyla bugün itibariyle kur geçildi söylemi doğru değil, yıl sonu ortalaması 3,58. Kurda istikrarın süreceğini düşünüyoruz. Kurun makul yere ineceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER

Editör: TE Bilişim