1969 yılında Almanya Hanofer'de 7 kişilik ekibin Hac’ca gitmesi ile temelleri atılan ve 41.’ci yılında profesyonel kurumsal ve sektörde yönlendirici bir kuruluş olarak hizmet eden ve Türkiye’de ilk kez Konya’da faaliyetine başlayan Hennes Tour, İGMG (İslam Toplumu Milli Görüş) çatısı altında hizmet veriyor. İlk Umre turunu önceki gün yolcu eden ve bundan böyle gerek umre, gerek ramazan umresi ve gerekse de Hac organizesine devam edecek olan Hennes Tour, Avrupa'nın 40 ayrı noktasından 41 yıldır Hac ve Umre organizasyonu yaparak işinde profesyonel ve tecrübenin üst noktasına ulaşan İGMG’nin kalitesini yansıtıyor.
Türkiye ve Konya’ya büyük önem veren firmanın Genel Müdürlüğünü yapan Cengiz Dağdeviren ise firmada 10 yıldır büyük bir özveri ile görev yapan bir isim olarak dikkat çekiyor. İGMG’de 10 yıldır Hac ve Umre Mekke Sorumlusu olan ve 20 İsveç’te yaşadıktan sonra son iki yılda Konya’da bulunan Genel Müdür Dağdeviren, halen Mekke Sorumlusu olarak görev yapıyor. Hac ve Umre organizesinin apayrı bir sektör olduğunu ve büyük bir önem istediğini söyleyen Hennes Tour Genel Müdürü Cengiz Dağdeviren, İGMG’nin Türkiye’deki ilk şubesinin Konya’da olduğunu ancak kısa zaman içinde 20 Büyükşehir’de daha şube açacağını belirtti. İGMG’nin 400’e yakın hizmet görevlisiyle her yıl 6 bin Hacı ve 4 bin umreci adayını mübarek beldelere taşıyarak ibadetlerini yaptırdığını da hatırlatan Dağdeviren, firmayla ilgili olarak, “Hennes Tour 2010 yılında kurulmuş olup Avrupa'nın en büyük Hac ve Umre organizasyonu olan İGMG (İslam Toplumu Milli Görüş) kuruluşudur. Hennes Tour, Hac ve Umre organizasyonunda en iyi hizmeti ve eksiksiz ibadet vaadi ile bu sektörde hızla büyüyerek tüm Türkiye'de hizmet vermektedir. Gayemiz istikrarlı, eğitimli ve Avrupa'daki acentemizin burada da markalaşmasını sağlayarak halkımıza hizmet etmektir” dedi. Firmanın birçok kez olduğu gibi bu yılda Suudi Arabistan Hac Bakanlığından En iyi Organizasyon Ödülü aldığını hatırlatan Dağdeviren, iyi hizmetin; hacı adayının elini valize değdirmeden otel odasına kadar ulaştırılmasından çok, eksiksiz ibadetini yapmasını sağlamak olduğunu söyledi. Şuan Hac ve umre üzerine hizmet verdiklerini ancak yurtdışı geziler ile uçak bileti hizmeti vermeyi de hedeflediklerini söyleyen, Genel Müdür Cengiz Dağdeviren, Türkiye’de her yıl 110 bin kişinin hac ibadeti için kutsal topraklara gittiğini anımsatarak, hac kuralarında çıkmayanların erteleme yapmadan umre ziyaretleriyle Kâbe ve Efendimizi ziyaret etmelerini tavsiye etti.
Müşterilerini Konya’da 2 yıl boyunca sıfır kar ile götüreceklerinin de altını özellikle çizen Dağdeviren, “Fiyatlarımız gerçekten sıfır karlı fiyatlardır. Bu bir nevi tanıtım amaçlıdır. Bunu 2 yıl sürdüreceğiz. Çünkü biz hizmet kuruluşuyuz ve kar gibi bir beklentimiz yok. Biz sadece hizmet etmek istiyoruz. Amacımız insanımızın böylesi önemli bir görevi layıkıyla ve eksiksiz olarak tamamlamasıdır. Çünkü müşterimiz bizim en kutsal emanetimizdir. Bu bilinçle eksiksiz ibadet ve hizmet ederek burnu bile kanamadan sahiplerine tekrar teslim etmek en büyük amacımızdır. Bu vesile ile özellikle Ramazan umremize yoğun bir ilgi var” dedi. Dağdeviren, yarın son günü olan Ramazan Umresi kayıtlarında fiyatların da uygun olduğunu ifade ederek fiyatları şöyle açıkladı; “ Ramazan Umresinde 15 gün 14 gece olan programımızda 2 kişilik odalarda kişi başı 1058 Euro. 3 kişilik odalarda kişi başı 974 Euro ve 4 kişilik odalarda kişi başı 932 Euro olurken 33 gün 32 gecelik programda ise; 2 kişilik odalarda kişi başı 1520 Euro, 3 kişilik odalarda kişi başı 1320 Euro ve 4 kişilik odalarda kişi başı 1220 Euro olarak belirlendi.” 
Editör: TE Bilişim