MSB, Danıştay 13'üncüDairesi'nde,Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kayıp-kaçağın elektrikfaturalarında, ayrı bir bölümde gösterilmesini öngören kararının iptaliistemiyle dava açtı. Danıştay, kararı iptal ederse, elektrikfaturalarına kayıp-kaçak yansıtılmayacak. Enerji sektörü uzmanlarınagöre, bu durumda 100 TL'lik bir fatura, ortalama 10 TL düzeyindehafifleyecek.

 
UYGULAMANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK
 Elektrikte,kayıp-kaçak uygulaması milyonlarca abonenin ardından askerlerin detaraf olduğu bir davayla genişleyerek, yeni bir boyut kazandı. MilliSavunma Bakanlığı, bir 'ilk'e imza atarak, tüketici derneklerinin büyüksavaşım verdiği elektrikteki kayıp-kaçak uygulamasının yönünübelirleyecek nitelikte önemli bir dava açtı.
 
HABERTÜRK'ünaldığı bilgiye göre MSB, Danıştay 13'üncü Dairesi'nde bir süre önceaçtığı davada, EPDK'nın kayıp-kaçağın elektrik faturalarında, ayrı birbölümde gösterilmesini öngören '28 Ekim 2010 tarihli 2999 sayılıkararı'nın yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

 Hukukçularagöre Danıştay 13. Daire'den çıkacak karar, büyük tartışmalara yol açankayıp-kaçakla ilgili uygulamanın geleceğini de belirleyecek.Hukukçular, davayla ilgili şunları söyledi: "Danıştay'ın önünde ikiseçenek var. Birincisi, davayı reddedebilir. O zaman uygulama aynendevam eder. İkincisi, EPDK kararını iptal eder ve kayıp-kaçakla ilgilide kritik bir vurgu yapar. Bu bedelin, faturalara yansıtılmasını hukukauygun bulmaz. Bu karar sonrasında kayıp-kaçak, enerjinin bir maliyetiolmaktan çıkar."
haber7.com-Ekotrent
 
Editör: TE Bilişim