Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı’nın faaliyetlerine, duyurularına, Bakanlık bünyesinde yapılan çalışmalara kullanıcıların daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla yürütülen mobil uygulamasının faaliyete geçtiğini belirterek, “Ekonomi Bakanlığı artık cepte. Cep telefonundaki, ipad’ deki bir tuş kadar yakın” dedi

Bakan Çağlayan, hayata geçirilen mobil uygulamaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.
“Teknoloji ve iletişim dünyasındaki gelişmeler, bilgiye en hızlı ve kolay erişimi zorunlu kılmaktadır. Bunun için enformasyona ve bilgiye erişim işadamlarının, firmaların öncelikli gündem maddelerini oluşturmaktadır. Bu gelişmelere ayak uyduran, bilgi ve enformasyonu olabildiğince hızlı temin edip kullananlar, rekabette avantaj sağlayarak bir adım öne geçmektedir.
İşletmelerimizin, firmalarımızın, işadamlarımızın enformasyona daha kolay ve hızlı erişimini sağlamak ve Bakanlığımızın faaliyetlerinden anından bilgi sahibi olmalarını temin etmek adına yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bakanlık olarak ihracatçılarımıza, işadamlarımıza, böylece çok daha yakın olacağız. “Hayata geçirdiğimiz mobil uygulama ile artık Ekonomi Bakanlığı cep’e taşındı. Uygulama Iphone, IPAD ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarla uyumludur. Bu uygulama ile kullanıcılar, Ekonomi Bakanlığı gündeminde yer alan haberlere, verilere, etkinliklere nerede olurlarsa olsunlar internete bağlı oldukları sürece rahatlıkla ulaşabileceklerdir. Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler artık cep’ten rahatlıkla takip edilebilecek. Açıklanan veri ve programlarla ilgili gelişmeler anlık bildirimle kullanıcılara ulaştırılacak. Uygulamanın başka bir özelliği de yurtdışında bulunan işadamlarımız, sanayicilerimiz, ihracatçılarımız harita üzerinde bulundukları yerden ticaret müşavirliklerimizin yol tarifini de alabileceklerdir.”
Mobil uygulamaya, kullanıcılarından gelecek görüşler ve ihtiyaçlar çerçevesinde yeni alanlar da eklenebileceğini kaydenen Bakan Çağlayan ,” Önümüzdeki dönemde dünyadan mal alım talepleri, iş fırsatları da uygulamaya dahil edilecektir. Bu sayede dünyadan mal alım talepleri, iş fırsatları cepte olacak, işadamına, sanayiciye, ihracatçıya anında ulaşacaktır.
Uygulama sayesinde ihracatçılarımız, sanayicilerimiz, işadamlarımız, bakanlığımızın sağladığı enformasyona internete bağlı oldukları her yerden rahatlıkla ulaşabilecekler.
Bakanlık olarak, kamu kurumu olarak biz de güncelliği yakalamak hayatın getirdiği yenilikleri kullanmak durumundayız. Mobil uygulamamız da bunlardan biridir. Zaman içinde daha da geliştireceğiz” ifadesini kullandı.
UYGULAMA HAKKINDA BİLGİ
Uygulama 2 platform için hayata geçirildi. "IOS (Iphone, Ipad)" ve "Android". IOS tabanlı uygulama cihazlardaki "App Store" uygulaması aracılığıyla veya ıtunes uygulaması "Apple App Store" aracılığıyla cihazlara yüklenebilir. Android tabanlı uygulama cihazlardaki "Android Market" veya "Google Play" uygulaması ile yüklenebilecektir.
Uygulama Direkt Linkleri:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.ekonomi.uygulama
iOS iPhone ve iPad icin https://itunes.apple.com/tr/app/ekonomi/id571475852?l=tr&mt=8&ls=1 .
İHA
Editör: TE Bilişim