AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya’daki meslek odalarının başkanları ile toplantıda bir araya geldi. Esnaf ve sanatkarların ekonominin omurgasını oluşturduğunu belirten Halil Etyemez, “AK Parti olarak her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında yer aldık. Vergi ve prim destekleriyle, istihdam teşvikleriyle, KOSGEB girişimci destekleriyle esnaflarımızın yükünü azalttık. Bundan sonra da yeni projelerle esnaflarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Esnaflarımızla birlikte yürüyecek, ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasını sağlayacağız” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının başkanlarıyla toplantıda buluştu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ve birliğe bağlı meslek odaların başkanlarının katıldığı toplantıda esnaf ve sanatkarların sorun ve talepleri masaya yatırıldı. 

 Toplantıda konuşan Milletvekili Halil Etyemez, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 84 meslek odası ve 55 bin üyesiyle büyük ve güçlü bir aile olduğunu ifade etti. Esnaf ve sanatkarların Konya’nın ve Türkiye’nin üretiminde etkin rolü olduğunu ve ekonominin omurgasını oluşturduğunu belirten Halil Etyemez, Türkiye’nin kalkınmasına yaptıkları katkılardan dolayı esnaf ve sanatkarlara teşekkür etti. 

ESNAFLARIMIZI DESTEKLİYORUZ

Halil Etyemez, AK Parti olarak her zaman esnafların yanında yer aldıklarını, bundan sonrada yer alacaklarını söyledi. Verdikleri teşvik ve desteklerle esnafların yükünü azalttıklarının altını çizen Milletvekili Etyemez, “Gelir vergisinde gerçek usulden basit usule dönüş imkanı sağlayıp, basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 9 bin TL’ye kadar kazancın¬dan gelir vergisi almıyoruz. ‘İlave İstihdam Teşviki’ ile 2018-2020 yılları arasında ortalama si¬gortalı sayısına ilave istihdam sağlayan işverenlere vergi ve prim desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda imalat ve bilişim sektörüne, kadınlara, gençlere ve engellilere destek tutarı ve yararlanma süreleri açısından daha avantajlı imkanlar sunuyoruz. ‘1 Senden 1 Benden Teşviki’ ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işverenlerimize çok avantajlı bir destek sunduk. Bu kapsamda ücret, sigorta primi ve vergi yükü¬nü birer ay arayla karşılayarak hem 1-3 çalışanı olan esnafımızı hem de gençlerimizin istihdamını destekliyoruz. Emekli olup yeni bir iş yeri açan esnafımızın yasal zorunluluk olarak yatırdığı primlere dair geçmiş yıllara ait borçlarını tamamen siliyoruz. Bağ-Kur prim borcu olan esnafımızın da sağlık hizmeti almasını sağlıyoruz. KOSGEB aracılığıyla 1990-2002 döneminde 4 bin KOBİ’ye 14.5 milyon lira destek sağlanmışken, 2003 yılından bugüne kadar yaklaşık 320 bin KOBİ’ye 234 kat artışla 3.4 milyar lira destek sağladık.” dedi.

 İLK 10 EKONOMİ ARASINDA YER ALACAĞIZ

Esnaf ve sanatkarların stratejik planını yenileyerek 2018-2023 yıl¬larını kapsayacak yeni bir strateji belgesi ve eylem planı hazırlaya¬caklarını açıklayan Etyemez, esnaflarla birlikte yürüyerek 2023 yılında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasını sağlayacaklarını vurguladı. Etyemez, “Esnaf ve sanatkarların rekabet güçlerinin artırılabilmesi, değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayabilmesi için gerekli altyapının oluşmasına katkı sunmak amacıyla Sektör Analizleri Projesini hayata geçireceğiz. Esnaf ve sanatkârlara yönelik pazarlama ve markalaşma projesini hayata geçireceğiz. İmar düzenlemeleri aracılığıyla özellikle kent merkezlerinde işyeri çeşitliliğini artıracağız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeni destek, teşvik ve projelerle esnaflarımızın rahat nefes almasını ve istihdamın artmasını sağlayacağız. Bende Konya Milletvekili olarak esnaf ve sanatkarlarımızın sorun ve taleplerinin TBMM’de takipçisi ve sözcüsü olacağım. Çünkü hepimiz bir ve beraberiz. Hepimiz, ülkemiz ve milletimizin hizmetkarıyız” diye konuştu.

 İSTİHDAM ARTTI

Konya’daki istihdam verilerine değinen Etyemez, 2002 yılında Konya’da Çalışma ve İş Kurumu aracılığıyla 462 kişi özel sektörde istihdam edilirken, 2017 yılında 22 bin 137 kişinin özel sektörde istihdam edildiğini söyledi. Etyemez, “2002’den bu yana Çalışma ve İş Kurumu aracılığıyla 132 bin 743 kişiyi istihdam ettik. 2002 yılında Konya’da aktif sigortalı kişi sayısı 293 bin 487 iken 2018 Ocak ayı itibariyle aktif sigortalı sayısı 531 bin 702 oldu.  Konya’mızda teşviklerden yaklaşık 120 bin 794 işverenimiz, 663 bin 157 sigortalımız yararlandı. Ödenen toplam teşvik miktarı 1 milyar 929 milyon 824 bin 384 lira.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim