Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse ilişkin ülkemizde de alınan bir dizi tedbir kararları başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Konya’ da yerel yönetimin etkin mücadele sürdürdüğü koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor. Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası da Konya genelinde bulunan taksi durakları, taksi ile Konya Kamyon Garajında gerekli dezenfekte işlemlerini tamamladı. Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, oda olarak Konyalıların ve üyelerin sağlığı için gerekli önlemleri aldıklarına dikkat çekti. Ayrıca Şen, hükümet tarafından destekler verilirken şartların kolaylaştırılması ve desteğin tüm esnaflara verilmesini istedi.

TAKSİLER VE DURAKLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

Konya genelinde bulunan tüm taksilerin ve durakların dezenfekte edildiğine dikkat çeken Şen, “Oda olarak koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığının uyarılarını dikkate alarak Konya genelinde bulunan tüm taksilerimizi dezenfekte ettirdik. Odamıza kayıtlı tüm üyelerimizle koronavirüs önlemleri ile ilgili gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Yine taksi duraklarında dezenfekte işlemi yaptık. Kamyon Garajında bulunan iş yerlerinin ve garajları hem yıkadık hem de dezenfekte ettik. Konyalı hemşerilerimiz Konya genelinde bulunan taksilerimize güvenli bir şekilde binebilirler” dedi.

‘DESTEK ŞARTLARININ KOLAYMASINI İSTİYORUZ’

Esnaflar olarak koronavirüsle mücadele kapsamında açıklanan deste paketinde yer alan kredi desteğinin şartlarının kolaylaştırılması gerektiğine dikkat çeken Şen, şunları söyledi, “Bizler hükümetimiz tarafından yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan 25 bin lira destekler verilirken, bu şartların biraz daha esnafımızın lehine kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bizler verilecek desteğin 25 bin lira yerine 15 bin lira olmasını ve her esnafa verilmesini istiyoruz. Esnaflarımıza bu dönemde koşul sormadan, kefil istemeden verilmesini istiyoruz. Bizler hükümetimizden bu konuda gereken önemin ve desteğin verilmesini istiyoruz. Kredilerin herkese eşit şekilde verilmesini istiyoruz. Bizler her türlü mücadeleye hazırız.”

KONYA YENİ PLAKA BASIM MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Başkan Şen ayrıca, Konyalılara daha iyi hizmet verebilmek adına Galericiler Sitesine yeni bir plaka basım merkezi inşa ettiklerini ifade etti. Merkezin bir ay içerisinde inşaatının tamamlanacağına dikkat çekerek, “İnşallah Galericiler Sitemizde plaka basım merkezimin yeni yerini inşa edeceğiz. Plaka basımı için buraya giden vatandaşlarımız rahatlıkla işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Odamızda bulunan basım merkezinin tamamını orada da toplayacağız” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim