Türkiye’nin fuara olan ilgisi Alman basınının da dikkatini çekti. Almanya’da yayımlanan bir gazete kapağında; ‘Rekor yabancı rakamlar’ başlığıyla 3 Konyalı isme birden yer verdi.  Bu isimler; Konya Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz, MVD İnan'ın Sahibi Vasıf İnan ile Hannover Ticaret Ataşesi Konyalı Kudret Ceran.
FUAR GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNDÜ
Fuarın Türk makine sektörünün gövde gösterisine dönüştüğünü anlatan Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz, Makine Tanıtım Grubu’nun Türkiye-Almanya işbirliğini artırmak amacıyla özel çalışmalar yürüttüğünü, bu çalışmaların da katkısıyla geçtiğimiz yıl Türkiye’den Almanya’ya makine ihracatının yüzde 52 arttığını söyledi.
GÜÇLÜ FİRMALAR TEMSİL ETTİ
Türk makinacıların fuarda Almanya ve İtalya’dan sonra en büyük metrekareyle yer kiraladığı bilgisini veren Sevda Kayhan Yılmaz, “Kurban bayramı olmasına rağmen, Türkiye’nin ve Konya’nın orada olması ülkemizin gücünü ve çalışma azmini göstermiştir. Türk iş dünyasının bu fuarda güçlü firmalarla temsil edilmesinden mutluluk duydum” dedi.  3 Konyalı isme kapağında yer veren Alman gazetesi ise,  Türkiye’nin fuara olan ilgisini ‘bir rekor’ olarak nitelendirerek, “Bir rekor olarak fuara 63 Türk firması katıldı” ifadesini kullandı ve Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz ile yaptığı röportaja yer verdi.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim