Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Koronavirüs salgınının ekonomiye etkilerine yönelik açıkladığı tedbirleri değerlendirdi. Sinacı, Türkiye'nin koranavirüse en hazırlıklı ülke olduğunu belirterek, “Hastalığın önlenmesi ve tedavisi için zamanında alınan kararlarlar sevindiricidir. Ülkemizin ve halkımızın sağlığı bakımından alınan tüm kararları sonuna kadar destekliyoruz” dedi. Başkan Sinacı, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketine yönelik de, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin ekonomiye zarar vermemesi için hükümetin, iş dünyası ile de istişare ederek kısa sürede tedbir paketi açıklamasının çok önemli olduğunu belirtti.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE SÜRECİ ATLATACAĞIZ

Üretim ve istihdam sağlayan diğer işletmelerin bu süreçten etkilendiğini vurgulayan Başkan Sinacı, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbir paketi üretim, ticaret ve istihdamın yara almadan devamını sağlayacaktır. Birlik ve beraberlik içinde bu süreci de atlatacağımızdan kuşkumuz yok. İlgili kurum ve kuruluşlara ilettiğimiz üye taleplerimizin karşılık bulması önemliydi. Paketin uygulanma sürecinde sorumlu kurum ve kuruluşlarca hızlı ve esnek davranılması, uygulama talimatlarının net ve anlaşılır hazırlanarak yoruma açık bırakılmaması bu sürecin başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZ DAHA FAZLA DESTEK OLMALI

KDV indirimleri, kredilerin ertelenmesi ve asgari ücret desteğinin başta olmak üzere açıklanan maddelerin kısa vadede iş dünyasına moral olduğunu dile getiren Başkan Sinacı, sanayici ve esnafların darda kaldığı süreçte devletin daha fazla destek vermesi gerektiğini, koronavirüsün zararının iş dünyası ayakta tutularak azami orana indirilebileceğini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim