Aksaray Valisi Selami Altınok, turizmde il sınırlarına göre hareket edemeyeceklerini belirterek, Aksaray'ın Kapadokya bölgesinde yer alan tarihi zenginliklerini Nevşehir'le bir bütünsellik içinde değerlendireceklerini söyledi
 

Altınok yaptığı açıklamada, Aksaray'da geçim kaynaklarının büyük bir kısmını tarım ve hayvancılığın oluşturduğunu, bunun yanı sıra sanayinin de büyük hızla gelişmekte olduğunu ifade etti. Aksaray ekonomisinin önemli bir ayağını da turizmin oluşturduğunu, Peri Bacaları’nın en önemli zenginliklerinden biri olan 17 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi'nin Aksaray sınırları içinde yer aldığını dile getiren Altınok, kentin son yıllarda sanayi yatırımlarının yanında turizm yatırımları da almaya başladığını aktardı. Özellikle Güzelyurt ilçesinde eski taş evlerin butik otel olarak hizmet vermeye başlamasının önemini vurgulayan Altınok, bölgeye gelen turist sayısının da her geçen yıl arttığına dikkati çekti.
 
 
 
SELÇUKLU'NUN KÜLTÜR MİRASINI HİSSETMEK MÜMKÜN

Konya ile Nevşehir arasındaki güzergahta bulunan Sultanhanı, Alayhan, Ağzıkarahan gibi Selçuklu döneminin çok önemli eserlerinin Aksaray'ın bir başka zenginliği olduğunu anlatan Altınok, şunları kaydetti: ''Aksaray merkezde Selçuklu'nun kültür mirasını hissetmek mümkün. Eğri Minare, Zinciriye Medresesi, Ulu Cami, Somuncu Baba Türbesi şehrin görülmesi gereken önemli tarihi değerlerinden. Kültür turizmi ve dini motifli turizmin Aksaray'da geleceği var. Jeotermal turizm açısından da Aksaray'ın potansiyeli gelecek vaat ediyor. Bu alanda 2 otelimiz faaliyette. 2 otelin de yapımı devam ediyor. Yatırımcıları Aksaray'a davet ediyoruz. Selime beldesi yakınlarındaki jeotermal otelin inşaatı sürüyor. Yap-işlet-devret modeliyle başlanmış diğer otelimiz de inşa halinde. Turizmde il sınırlarına göre hareket edemeyiz. Aksaray'ın Kapadokya bölgesinde yer alan tarihi zenginliklerini Nevşehir'le bir bütünsellik içinde değerlendireceğiz.'' 
Altınok, Aksaray'a turizm yatırımı yapmak isteyen iş adamlarına yardımcı olduklarını belirtti.
 
 
 

İKİ FARKLI COĞRAFYA İLE BERABER OLMA ŞANSI
Aksaray'ın Ahiler Kalkınma Ajansı'nda Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde ile beraber olduğunu belirten Altınok, ''Konya Ovaları Sulama Projeleri'nde de Konya ve Karaman'la beraberiz. İki farklı coğrafya ile beraber olabilme şansı olan bir iliz. Bu önemli bir avantaj'' diye konuştu. 
Altınok, bölgenin zenginliklerinin tanıtımı için turizm fuarlarına katıldıklarını, artarak devam edecek tanıtım çalışmaları sayesinde yakın bir gelecekte şehrin turizmden alacağı payın artacağını sözlerine ekledi.
AA
 
Editör: TE Bilişim