Geçtiğimiz yıl ihracatçı firmalara 5 milyar dolarlık mail gönderen portal her 12 saatte bir dünyanın 280 farklı noktasından 35 farklı sektör ile ilgili alım talepleri yayınlıyor.
Dünya’nın 280 farklı noktasında kayıtlı 1,5 milyon üyesiyle, ‘www.turkishexporter.net’ ihracat portalı Türk ihracatçısına yılda 5 milyar dolarlık talep üretiyor. ‘www.turkishexporter.net’ Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Dikici, 16 yıl önce kurulan KOBİ AŞ’nin bugün yeni markalarla büyümeye devam ettiğini belirtti.
“İHRACATI MAİL KUTUSUNA TAŞIDIK”
İnternet portalının üyesi binlerce KOBİ’ye ihracat konusunda çözüm ortaklığı üreten bir sistem olarak hemen hemen her dış ticaret uzmanının ilgilendiği bir yapı olduğuna dikkatİ çeken Dikici, “Günde yüzlerce alım talebinin yayımlandığı siteye yurtdışında 1,5 milyonu aşkın firma kayıtlı. Dünyanın 280 farklı noktasında bulunan bu firmalar Türkiye’den ithal etmek istedikleri ürünler için ‘www.turkishexporter.net’i ziyaret ederek taleplerini bırakıyorlar. Yurtdışından gelen talepler detaylı bir incelemeden geçirildikten sonra Türkiye’de ihracatçı firmalara mail yoluyla ulaştırılıyor” diye konuştu.
YÜZDE 70 DEVLET DESTEĞİ
Çocuk bezinden ev eşyasına, otomotiv yedek parçasından gıdaya kadar yurtdışından gelen taleplere dikkat çeken Dikici, “Geniş pazar ağı sayesinde Türk ürünleri marka oldu” dedi. Bu yıl 10 milyar dolarlık talep üretimini hedeflediklerini aktaran Dikici, “Sisteme üyelik son derece kolay. Sistemimize üye olan bir firma, üyelik maliyetinin yüzde 70’ni Ekonomi Bakanlığı’ndan iade alabiliyor. Cüzi bir miktar karşılığında sisteme üye olan firmalar bir anda yurt dışı pazar müşteri sayılarını artırdığı gibi yeni pazarları da kapısını aralamış oluyor” dedi.
İHA
Editör: TE Bilişim