Yöntem Eğitim Kurumları Türkçe Öğretmeni ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Pazarcı, Pandemi sürecinde öğrencilerinin eğitimlerine devam ettiği gibi Yöntem Uzaktan Eğitim Platformu (Y-UZEP) ile akademik olarak derslerden geride kalmadıklarını söyledi.

Bu yılki YKS’yi değerlendiren Yöntem Eğitim Kurumları Türkçe Öğretmeni ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Pazarcı, "Ülke olarak zor bir dönemi büyük ölçüde geride bıraktık. Hem LGS’ de hem de YKS’de büyük başarılara imza attık. Resmi sonuçların açıklanmasını iple çekiyoruz. Ortaya koyduğumuz farklı eğitim konseptiyle sadece Konya’da değil Türkiye’de de ses getiren bir kurumlardan olduk. Bu çok özel ve zorlu yılda LGS’ ye hazırladığımız 8. sınıf öğrencilerimizle YKS’ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimiz hem kolejde hem de özel öğretim kursunda 2019’un Ağustos’undan beri yoğun bir şekilde çalıştılar. Yarıyıldaki Geleneksel Antalya Kampı’nda gecelere kadar emek harcadılar. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yanından hiçbir zaman ayrılmadılar. Güçlü kadromuza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu yıl yapılan YKS’ye 2 milyonu aşkın aday girdi. Hayatlarının en önemli sınavına giren öğrenciler, yıl içerisinde yapılan yoğun ve özverili çalışmanın rahatlığını sınav anında hissettiler. Konya’nın en iddialı kadrosuyla hizmet veren Yöntem Eğitim Kurumları, hem kolejde hem de özel öğretim kursunda yüzlerce öğrencisini YKS’ye profesyonelce hazırladı. Gerek akademik gerekse pedagojik olarak her zaman öğrencilerinin yanında olan kurumumuz, tüm dünyada etkili olan Covid-19 sürecinde bile derslerine devam etti” dedi. 

PANDEMİ SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ Y-UZEP’LE GERİDE KALMADILAR

Özgür Pazarcı Yöntem Eğitim Kurumlarında öğrencilerin Y-UZEP’le derslerinde geride kalmadığını ifade ederek, “Pandemi sürecinde yerli ve millî yazılımımız olan Yöntem Uzaktan Eğitim Platformu (Y-UZEP) ile öğretmenlerimiz çocuklarımızın akademik olarak geride kalmamalarını sağladı. Bu yoğun çalışmalardan sonra da 20 Haziran’daki LGS’ de çok güzel sonuçlar aldık. 16 Temmuz’daki resmî sonuçlardan sonra gerekli açıklamaları kamuoyu ile paylaşacağız. Soruların önceki yıllara göre daha seçici, kaliteli olması birkaç seçici soru dışında üst düzey çalışan çocukları hiç zorlamamıştır. 27 – 28 Haziran tarihlerinde yapılan YKS’ de ise özellikle TYT’ de öğrencilerimizin zorlanmadıklarını söyleyebiliriz. Müfredatın gerekli kazanımları çerçevesinde hazırlanan sorularda Türkçede okuma becerisi bu yıl daha da ön plana çıkmıştır. Paragrafların önceki yıllara göre farklı olmaması, hızlı okuyan ve yorumlama gücü yüksek olan öğrencilerde başarıyı getirmiştir. Sosyal Bilgilerde güncel sorular da vardı önceki yıllarda sorulan soruların mantığına uygun olan da. Matematik, bilene kolay, bilmeyene zor geldi. Geçen yılların sorularını özenle inceleyip ÖSYM’nin soru sorma mantığını yakalayanlar için hiç zorlayıcı olmadı. Fen Bilimleri ise seçici idi. Hepimizin bildiği gibi üniversite sınavlarında asıl önemli raunt AYT’dir. TYT’ye göre daha seçici bir sınavdı. Lise hayatını eksiksiz geçiren ya da son dönemde çalışmaya başlayıp tüm eksiklerini kapatarak daha stratejik davranıp AYT’ye ağırlık veren öğrenciler önemli başarılar elde edecek. Kurum olarak da bizim en büyük farkımız öğrencilere TYT’ye sağlam bir şekilde hazırlayıp AYT’ de fark attırmaktı. Şu anki manzara bu konuda ne kadar doğru bir yoldan gittiğimizi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim