2018-2019 Eğitim-Öğrenim yılının başlaması nedeniyle Yöntem Koleji'nde yapılan açılış töreninde,  öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Yöntem Koleji'ndeki 2018-2019 Eğitim-Öğrenim yılının başlaması törenine yönetim kurulu üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı.  

Törenin açılışında konuşan Okul Müdürü Mehmet Tekin, bilgi ve eğitimin kişiyi üstün kıldığını belirterek, “Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içindeyiz.  Bu yıl da yeşerecek fidanlarımızı karşımızda görmek biz öğretmenleri çok heyecanlandırıyor. Uzun bir tatil sona erdi ve yeniden sınıflarımızı doldurmak, zihinlerimize yeni bilgiler eklemek için okulumuza koştuk. Halk ozanımız Âşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: ‘Dünyanın en zengin aklını gördüm, Sermayesini sordum, dedi ki okul.’ Okul zihinlerin şekillendiği, bilgi ile aydınlandığı yerdir. Bilgi sayesinde insan diğer canlılardan ayrılır. Bilgi, eğitim, kişiyi üstün kılar, onun varlığına değer katar. İşte okulun önemi de buradan gelmektedir. Gerçekten de eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur” dedi. 

Hepimizin Ortak Amacı; Öğrencilerimizi Geleceğe En Donanımlı Şekilde Hazırlayabilmektir

Mehmet Tekin, devletimizin, öğrencilerin ve velilerin ortak amacının öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğuna dikkat çekerek, “Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, okulumuzda, en fazla iki kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır. Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Öğretmenleriniz ve Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız.  Sözlerimi Atatürk' ün bize ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; ‘Vatanı Korumak Çocukları korumakla başlar.’ 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.”

Konuşmaların ardından öğrencilerin yapmış olduğu etkinlikler sonrası yeni dönemin ilk ders zili çaldı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim