Türkiye’yi 14 yıl önce eğitim fuarları ile tanıştıran Educaturk yine bir ilk ile üniversite adaylarını üniversiteler ile buluşturuyor. Bir fuardan çok daha fazlası… sloganı ile yola devam eden Edacatürk, Kaliteli eğitime önem veren liselerde yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan Educaturk ConnectED, klasikleşmiş fuar kalıplarının dışına çıkarak; İlham veren ünlüler, CEO’lar, Sinema ve Tiyatro Oyuncuları, Ödüllü Girişimciler, Psikologlar, Program Yapımcıları, Eğitim Koçları, Akademisyenler, Rehberlik Uzmanları gibi alanında uzman ve deneyimli isimlerden oluşan zengin kadrosu ile ilham veren hikayeler, motivasyon, kişiliğe uygun meslek eşlemesi, kişisel gelişim, örnek başarılar, geleceğin gerçek meslekleri gibi konular başta olmak üzere özel temalı zirveler olarak öğrencilerle buluşuyor.  Edacatürk Fuarcılık Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen zirve ile 12 . Sınıf öğrencilerini üniversiteler ve eğitimcilerle buluşturdu.

ÜNİVERSİTELERİMİZİ ÜNİVERSİTE ADAYLARI İLE BULUŞTURUYORUZ

Düzenlenen zirve hakkında bilgi veren Educaturk Proje Yöneticisi Ece Demirören, “Türkiye’yi 14 yıl önce eğitim fuarları ile tanıştıran Educaturk yine bir ilk ile üniversite adaylarını üniversiteler ile buluşturuyor. Bu yıl 11 ilde gerçekleştirdiğimiz etkinliğinin Konya ayağındayız. Türkiye genelinde gelen birçok üniversiteyi Konyalı öğrenciler ile buluşturuyoruz. Buna paralel olarak alanında uzman kişiler tarafından konuşmalar dinliyorlar. Bu konuşmanın adı Sen Farklısın, Kendin Ol!. Alanında uzman 3 kişi gerek kendi hayat hikayelerini, gerekse başkalarının hayat hikayelerini örneklemeler  yaparak, öğrencilerimize uzun maratonda sadece derslerde değil, hayatın diğer tarafında kendilerini nasıl motive edebilirler amacı ile yardımcı oluyorlar. Öğrencilerimizi Eğitim Uzmanı Sadık Güntekin, Sinema ve Tiyatro oyuncusu Bülent Şakrak ve Uluslar arası ve yerelde ödüller  kazanmış girişimci arkadaşımız. Bu eğitimcileri kendi hayat hikayelerini ve başkaların hayat hikayelerini anlatarak uzun maratonda öğrencilerimizin motivasyon sağlamalarına katkı sağlıyor. Zirvemize katılan üniversiteler öğrencilerimize okulları, bölümleri ve kariyer olanakları hakkında bilgi veriyorlar. Zirvemizde Konya’dan 2 bin öğrenci katıldı. Konya’da bu etkinliği gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN DONANIMLI OLARAK MEZUN OLMASI İÇİN TÜM GAYRET VE ÇABAYI GÖSTERİYORUZ

Konya’da düzenlenen etkinlikte buluşan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi standı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Üniversite ve bölümler hakkında bilgi veren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “ Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi bir iş dünyasının üniversitesi. Bunun üzerimize yüklediği ağır bir sorumluluk var. İş dünyası bizlere üniversitemizin mevcut üniversitelerden farklı olmamızı istiyor. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İş dünyasının yetiştirdiği nitelikli kişiyi yetiştirmeyi sağlıyoruz.  Üniversitemiz sektör ile iç içe olarak büyüyor ve gelişiyor. Birçok projeyi sektör ile birlikte uyguluyoruz.Üniversite olarak sektörün taleplerini alan, müfredatları sektör ile çalıştaylar ile belirleyen bir üniversiteyiz.  Üniversitemiz doluluk oranı oldukça yüksek. Üniversitemize teveccüh giderek artıyor. Şuanda 38 programımız var. Önlisans ve Lisans olarak. 28 tane lisansüstü programımız var.  8 bin500 öğrencimiz var.  90 bin metrekare kapalı alanımız var. Toplam 165 bin metrekare üzerinde nezih bir kampüsümüz var. Üniversitemizde niteliği ve kaliteyi giderek artırıyoruz. Bu hem akademisyen yapısını güçlendirerek oluyor. Dikey büyürken, yatay olarak da kendimizi geliştiriyoruz. Öğrencilerimizin donanımlı olarak mezun olması için tüm gayret ve çabayı gösteriyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ ÇİFT DİPLOMA FIRSATI SUNMAKTADIR 

Çağın  gerektirdiği nitelikte , çağın gereksinimi olan alanlarda eğitim ve öğretim veren Çukurova Üniversitesi Edacatürk Fuarcılık Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen zirvede öğrenciler ile buluşuyor. Üniversite hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi İletişim Bilimi ve Medya  Bölümü öğrencisi Gizem Nur Kara, “ Çağın gerektiği nitelikte , çağın gereksimi olan alanlarda Eğitim –Öğretim verilen her alanda araştırma ve uygulama olanakları yeşil ile mavinin iç içe geçtiği, olağanüstü doğal güzelliklere sahip bir kampus tüm öğrencilerin katılımın sağlandığı sosyal ve kültürel faaliyetler,burs olanakları,barınma,beslenme ve ulaşım kolaylıkları kent sanayisi ile işbirliği için de bir üniversite özelliğine sahip olan üniversitemiz dünyanın sayılı üniversiteleri ile yapılan protokoller ve öğrenci değişim programları ile çift diploma alma olanağı sunmaktadır.  İki fakülte ile eğitim hayatına başlayan üniversitenin bugün geldiği durum, 18 Fakülte, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Enstitü ve 37 Araştırma ve Uygulama Merkezidir. 2018 yılı Eylül ayı itibariyle Çukurova Üniversitesinde 2 bin 265 Akademik Personel,14 bin 762’si ön lisans, 33 bin 462’si lisans ve 7 bin 209’u ise lisansüstü olmak üzere toplam 55 bin 433 kayıtlı öğrencinin eğitim ve öğretiminde görev almaktadır” ifadelerini kullandı. 

ESKİŞEHİR ÜNİVERSİTE VE ÖĞRENCİ KENDİ 

Yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olma vizyonunu ilke edinen Anadolu Üniversitesi Konya’da öğrencilerle buluştu. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanı Semih Gökçe, “Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu 6 Enstitü (4’ü yüksek lisans ve doktora düzeyi) ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Üniversitemiz Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden bir tanesi.  Dünya sıralamasında ise Türkiye’nin gurur duyduğu bir üniversite. Yaklaşık 600 yakın ikili anlaşma  bulunan bir üniversite. Değişim programları ile öğrencilerimiz gerek yurt içi gerekse yurtdışına gönderiyoruz. Üniversite olarak Türkiye’nin en iyi kütüphanesi sahibiz. Çift anadal ve yandal gibi programlarımız var. Kısacası Üniversitemiz ve şehrimiz öğrenci şehri” dedi

‘KAMPÜS ÜNİVERSİTEYİZ’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Gelişmiş altyapısı, nitelikli öğretim kadrosu ile öğrencilerin ilgi noktasında. Üniversite hakkında bilgi veren Doğu Akdeniz Üniversitesi Ankara Bölge Koordinatörü Fatma Erik Çetinkaya, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 1979 yılında eğitim hayatına başlamış olup tüm programları TC YÖK tarafından onaylanmıştır. Gelişmiş altyapısı, nitelikli öğretim kadrosu, dünyanın 106 ülkesinden gelen 20,000 öğrencisi, 35 ülkeden 1,100'ün üzerinde öğretim elemanı, İngilizce eğitim veren programları, ikinci ve üçüncü bir yabancı dil öğrenme olanağı, öğrenci değişim programları, zengin spor, sosyal ve kültürel etkinlik olanaklarına sahip uluslararası akreditasyonları, uluslararası öğretim ortamı ve dünyanın her yerinde geçerli diplomasıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi, öğrencilerini yaratıcı, girişimci, küresel düzeyde rekabete hazır gençler olarak yetiştirmekte ve onları uluslararası kariyer için eğitmektedir. DAÜ’de 11 Fakülte ve 5 Yüksek Okulda toplam, 100 ön lisans ve lisans, 81 yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır.

DAÜ, 3000 dönüm arazinin üzerine yayılmış eğitim binaları ve laboratuarlarıyla, kapalı ve açık spor salonları ve kültür faaliyetleriyle, eşine az rastlanan bir kampüs üniversitesidir” ifadelerini kullandı.

‘KÖKLÜ BİR ÜNİVERSİTEYİZ’

490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile İstanbul’da  hizmet veren Işık Üniversitesi öğrencisi Mahmut Çalık üniversite hakkında açıklamalarda bulundu. Çalık, “1996 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 22 programıyla önlisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 31 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 132 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir. Eğitim - Öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi, 132 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir” dedi.

​​​ ‘ŞEHİR VE KAMPÜS ÜNİVERSİTESİYİZ’ 

“Aydınlık Bir Geleceğe” sloganıyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi’ İstanbul’un merkezinde yer alan yerleşkeleriyle, tam bir şehir ve kampüs üniversitesi olduğuna dikkat çeken İstanbul Aydın Üniversitesi Konya ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi İsmail Erdem, “İstanbul Aydın Üniversitesi eğitim ve öğretim de mükemmellik anlayışını benimsemiştir. Vizyonu, “bilgiyi üretime dönüştürerek insanlığa fayda sağlayacak bireylerin, çağdaş değişimler doğrultusunda kendini yenileyebilen eğitim programlarında mesleki yetkinlik edinerek yetiştirildiği, sürdürülebilir yeniliklerin hayat bulduğu öncü bir yükseköğretim kurumu olmaktır. ​​​“Aydınlık Bir Geleceğe” sloganıyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin​, mezun öğrencilerine iş hayatının en parlak noktalarında rastlamak hiç şaşırtıcı değil. İstanbul Aydın Üniversitesi ülkemizde ve dünyada yaptık​ları bilimsel çalışmalarla ün kazanmış deneyimli akademik kadrosu, İstanbul’un merkezinde yer alan yerleşkeleriyle, tam bir şehir ve kampüs üniversitesidir. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerini iş hayatına öğrenim zamanında hazırlayarak yerinde uygulama sistemiyle iş arayışlarında bir dezavantaj olan “tecrübesizlik” etkenini ortadan kaldırıyor. Ömür boyu eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi mezuniyet sonrasında da destekliyor; kesintisiz hizmet veren kariyer merkezimiz ile öğrencilerimizin kariyer planlamasını yaparak mezuniyet sonrası sayısız çözüm ortağımızla birlikte öğrencilerimizin birçoğunu işe yerleştirerek hayal ettikleri kariyere sahip olmaları için çalışıyoruz” ifadelerini kulandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim