Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hadim Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlileri Fatih Varol ve Gökhan Akar nezaretinde, Konya Gümrük Müdürlüğü ve Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu

İlk olarak Konya Gümrük Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrenciler, Konya ve çevresindeki ihracat ve ithalat rakamlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca öğrenciler, Gümrük Müdürlüğü’nde Konya’da faaliyet gösteren bazı dış ticaret şirketlerinin yöneticileriyle de sohbet etme fırsatı buldu.
Gümrük Müdürlüğü’nün ardından Konya Ticaret Odası’nı ziyaret eden öğrenciler, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mehmet Yavuz ile bir araya geldi. Yavuz, öğrencilere dış ticaret konusundaki tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu. Yavuz’un ardından Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Servisi Müdürü Hüsamettin Güngör, odayı tanıtan ve “Konya Ticaret Odası’nca Onayı Yapılan Dış Ticaret Belgeleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından öğrencilere katılım belgesi verildi.
İHA
Editör: TE Bilişim