Programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Murat Çiçek, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Yapıcı, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini, MEVKA uzmanları ve kursiyer öğretmenler katıldı.

MHP İl Başkanı Murat Çiçek, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Birçok anlamda sıkıntılarla karşı karşıyayız ama bu süreçte temel problem olarak ilk sırada eğitim geliyor. Özellikle milli eğitim noktasında maalesef 15 yıldır siyasi iktidarın yapmış olduğu hatalarla birlikte sistemli bir yapı kurulamamıştır. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte, yeni sistemle birlikte, yeni bir yönetim şekliyle birlikte özellikle milli eğitim alanında çaplı reformlar yapılacaktır ve 2023’te lider ülke Türkiye olma noktasında eğitim kalitemiz ön planda olacaktır. Bu noktada bugünkü konferans konumuz da son derece önemli. Gelecek noktasında baktığımız zaman Türkiye’nin artık gelişmiş ülkelerle aynı seviyede ilerlemesi, bu noktada hareket etmesi, çağın gereklerine ayak uydurması lazım. Böylesine önemli bir süreçte böylesine önemli bir eğitim programı düzenleyen, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ülkü-Bir Genel Başkanı Fatih Çakmak Tepe de konuşmasına Ülkü-Bir’in tarihi süreci hakkında bilgi vererek başladı. 1980 öncesinde emperyalizme ve komünizme karşı milli bir duruş sergilemek adına ülkücü öğretmenler tarafından kurulan Ülkü-Bir’in vatanın en ücra köşelerinde mücadele ve hizmet ederken bu uğurda şehitler verdiğine vurgu yaptı.

Çakmaktepe, “Ülkü-Bir olarak dünyada ve ülkemizde meydana gelen değişim ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hızla gelişen bilim ve teknoloji; bireylerin ve toplumların geleceğini, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve üretme biçimlerini etkilemektedir. Ülkelerin gelişmesi için sadece ekonomi, sanayi, yönetim gibi alanlardaki gelişmeler yeterli olmamaktadır. Şu an ekonomik olarak yaşadığımız buhranlı günlerin aşılmasında bizlere çok fayda sağlayacak dış ticaretin gelişmesi ve ihracatlarımızda sürdürebilir küresel rekabet gücümüzün artırılması için katma değeri yüksek ürünlerimizin olması gerekmektedir. Ancak mevcut ihraç ürünlerimizin birçoğu maalesef teknolojik olarak fakir ürünlerden müteşekkildir. Teknolojik ürünlerimizi zenginleştirebilmede en kıymetli girdi ise bilgidir. Bilgi toplumu olmayı bu yüzden özümsemeliyiz. Bu nitelikte bir toplum içinde bilgili ve iyi yetişmiş insanlarla beraber teknolojiye de gereksinim duyulmaktadır. Teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek, bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Bilişimsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek demektir” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan bahseden Genel Başkan Fatih Çakmaktepe, şehit ailelerinin çocukları ile maddi durumu el vermeyen öğrencilere yönelik eğitim, sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunmak için projeler ve ilgili kurumlarla protokol hazırlıkları yaptıklarını sözlerine ekledi.

Çakmaktepe konuşmasına MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve Uzman Osman Fatih Yalçın ve konferans salonunu öğretmenlerin istifadesine açan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Sayın Abdullah Atıcıgil’e teşekkür ederek sonlandırdı.

NEÜ Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken ön bilgilendirme yaptığı konuşmasında, “Pardus, açık kaynak yerli üreticiler tarafından geliştirilmiş bir Linux dağıtımı. Linux, bir topluluk tarafından geliştirilmiş olan, dünyanın farklı ülkelerinden binlerce kişinin katkıda bulunduğu bir proje. Burada çalışan herkes gönüllülük esasıyla kod yazıyor ve herkes yazılan kodları görüyor. Dolayısıyla Linux sizin bilgilerinizi başka bir yere götüremez. Çünkü bilgileri taşımaya çalıştığında o işlem satırını dünyadaki gönüllü olarak kod yazan binlerce kişi görecek ve bu gönüllüler tehlikeyi bildirecek bilgiye sahip. Windows için böyle bir şey söyleyemiyoruz, çünkü kapalı, kodlarını göremiyoruz.” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Çıbıkdiken, “Birçok kişi Microsoft uygulamalarını kullanıyor ve satın alıyor. Satın almayan çoğu kişi de kopya uygulama kullanıyor. Bu sizin suçunuz değil, bu maalesef bilişim teknolojilerinin eğitiminin planlamasında yapılan tarihi hatanın suçu. Sizler Microsoft Windows, Word öğrenerek geldiniz, çocuklarınız öyle büyüyor. Peki bu tabuyu yıkamaz mıyız? Bunu başaran ülkeler var; Rusya, Almanya, tüm Baltık ülkeleri… Hiçbirinde Microsoft’u göremezsiniz ve hepsinin kendi Linux dağıtımlarını görürsünüz. Almanya’da SUSE’yi, Fransa’da Mandrake’yi, İngiltere’de Ubuntu’yu, Türkiye’de Pardus’u görürsünüz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken tarafından verilen algoritma ve kodlama eğitimine geçildi. Dört grup halinde beş gün sürecek eğitimlerde kursiyer öğretmenler günde üçer saat ders alacak.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim