Özel Türmak Anadolu Lisesi, öğrencileri coğrafya ve tarih dersi kapsamında, Konya Şeker'in Torku Fabrika ile Çatalhöyük'ü ziyaret etti. Özel Türmak Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Erhan Yarımoğlu, konuyla ilgili olarak, “Özel Türmak Anadolu Lisesi Öğrencileri ile birlikte tarihinde Tarih Öğretmeni Musa Turan ve Psikolojik Danışman Mustafa Kavaklı rehberliğinde Konya Şeker'in Torku Fabrika ile  Çatalhöyük'ü ziyaret ettik.  Öğrencilerimiz burada bir dizi arazi çalışması gerçekleştirdiler. Geziye 9. sınıf öğrencileri ile 11. sınıf öğrencileri katılarak kazanımları uygulamalı olarak yerinde öğrenme fırsatına eriştiler.

Ülkemizin üreten gücü olan ve şehrimizde yer alan Konya Şeker Fabrikası'nın yerleşkesini ziyaret ederek burada ülkemizin geleceği öğrencilerimize üretim, dağıtım ve tüketim ekseninde ülkemizin örnek Milli Kuruluşu olarak tanıttık. Buna ek olarak öğrencilerimizle haritacılık tarihinde önemli yeri olan ve ilk yerleşme örneklerinden şehrimiz Çatalhöyük'ü ziyaret edip, tarih öğretmenimiz tarafından bilgi alma imkanı yakaladık" dedi. 

Tarih Öğretmeni Musa Turan da şu ifadeleri kullandı: "Medeniyetlerin atası olan bu toprakları öğrencilerimizin görmesi, ilk şehir yerleşmelerine en güzel örnek olan Neolitik dönem şehri Çatalhöyük'ü duvarlar arasında öğrenmekten ziyade yerinde incelemeleri büyük bir fırsat. Bu fırsatı okulumuz öğrencileri için değerlendirmek, şehrimizin Çumra'ya yakınlık avantajını kullanmak düşüncesiyle gezimizi gerçekleştirdik. İnşallah her yıl düzenli olarak bu gezimizi gerçekleştirmek niyetindeyiz."

Psikolojik Danışman Mustafa Kavaklı da, bu güzel çalışmanın gerçekleşmesinde emeği olan okul müdürlerine, müdür yardımcısına ve öğretmenlere teşekkür ederek, böylesi akademik anlamdaki gezilerin öğrencilerin öğrenmeleri için katkısının oldukça fazla olduğunu dile getirdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim