TÖDER olarak TEOG sisteminde ciddi ve kalıcı değişiklikler yapılmasının doğru olduğu görüşüne katıldıklarını ve bu yöndeki adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Taşel, "Önemli olan çocukların en sağlıklı biçimde ortaokuldan liseye geçmelerini sağlamaktır. Bu geçiş, çocuklarımızı strese sokmamalı aileleri de rahatsız edici boyutlara varmamalıdır." diye konuştu. 

Türkiye'de öğretim programı olarak farklılık arz eden liseler bulunduğuna işaret eden Taşel, şöyle konuştu:

"Bunların geçişlerinde hakkaniyetle ve objektif kriterlerle bir seçim yapılmalıdır. TÖDER olarak bu çalışmalara katkı vermeye hazırız. Liselere geçişte güvenli ve berlirsizliğe yol açmayan bir sistem oluşturmak esastır. Özel okullarda ve daha çok tercih edilen bazı resmi okullarda bizzat bu okul türlerinin oluşturacağı organizasyonlar tarafından MEB kontrolünde seçmeler yapılabilir ama bunların çocuklarımıza bir sınav kaygısı yaşatmayacak, gerginlik oluşturmayacak düzeyde hazırlanması önemlidir. Zannediyorum ki faydalı, doğru bir karar çıkacaktır. Öyle bir sistem kurulmalı ki çok sık periyotlarla değişmemeli diye düşünüyoruz."

İbrahim Taşel, özel öğretim kurumları olarak bu konudaki düşüncelerini Bakanlığa aktarmaya hazır olduklarını da ifade etti.

AA

Editör: TE Bilişim