Eğitim sektörüne 2004 yılında dershanecilikte başlayan Sınav Koleji, o günden buyana gösterdiği başarıyı gelenekselleştirmiş durumda. Özellikle uygulamalı eğitim ve yabancı dil eğitimi konusunda dikkatleri üzerinde toplayan Sınav Koleji’nde öğrenciler İngilizce konuşuyor

2004 yılında dershanecilikle başladıkları eğitim sektöründeki serüvenlerine 2014 yılında açtıkları Meram Özel Sınav Anadolu Lisesi ile okullaşmaya giden Sınav Koleji, bugün bünyesinde Selçuklu Özel Sınav Anadolu Lisesi ve anaokulu, ilkokul, ortaokulu bünyesinde barındıran Lalebahçe Kampüsü olmak üzere 3 ayrı binada eğitimini sürdürüyor. Bu anlamda dershanecilikte ortaya koyduğu başarıyı gelenek haline getirerek bugün de devam ettiren Sınav Koleji, ülkesini seven, vatanını seven, değerlerine sahip çıkan, tüm dünyayı gözlemleyebilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda eğitimde kendi metotlarını geliştirerek dikkatleri üzerinde toplayan Sınav Koleji, özellikle İngilizce eğitimde adından söz ettiriyor.

3 KURUMDA 1000’DEN FAZLA ÖĞRENCİ

Sınav Koleji’yle ilgili bilgiler veren Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ünal, Mustafa Özkök, Tevfik Kart ve Fatih Doğancı ile birlikte başladıkları dershanecilik serüveninin bugün okullaşma süreciyle birlikte devam ettiğini söyledi. Eğitim sektörüne katkı sunmak amacıyla kaliteli bir eğitim anlayışını benimsediklerinin altını çizen Ünal, “Dershanecilik bittikten sonra 2014 yılında Meram Özel Sınav Anadolu Lisesi ile başlayan yolculuğumuz, daha sonra Selçuklu Özel Sınav Anadolu Lisesi olarak devam etti. 2017 yılında da Lalebahçe’de açmış olduğumuz anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan teşekkül olan Meram kampüsümüzle de devam ediyoruz. Şuanda toplam 3 kurumumuzda 1000’in üzerinde öğrencimiz var. İlerleyen zamanlarda bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

THE OKUL ANLAYIŞI

“Sınav Eğitim Kurumları üç temel değer üzerine kurulmuştur” diyen Ünal, bu temel değerleri şöyle açıkladı, "Takip/Sorumluluk, Hakkaniyet/Dürüstlük, Empati/Duygudaşlık’tan oluşan bu değerler Sınav Okullarında kısaca “THE OKUL” olarak adlandırılır. Öğrencilere öncelikle bunlar benimsetilir. Bu değerler okul kültürünü oluşturur ve kurumlar da aynı doğrultuda yönetilir. Sınav Okullarının birinci ilkesi, her öğrencisini büyük bir sorumluluk ve titizlik çerçevesinde TAKİP etmektir. Bunun içindir ki Sınav Okullarında tüm öğrencilerin akademik başarısıyla yakından ilgilenilir. Gelişmelerden veliler de düzenli olarak haberdar edilir. Öğrenci hakkında hiçbir şekilde "temeli zayıf ya da dinlemiyor, anlamıyor." gibi bahaneler üretilerek sorumluluktan kaçılmaz.  Sınav Okullarında veliler, öğretmenler ve diğer çalışanlarla kurulan ilişkide daima dürüstlük ve Hakkaniyet ön plandadır. Öğretmenler de öğrencilerle "hepsi özeldir" prensibi gereği "ayrıştırmadan, yarıştırmadan" bire bir ilgilenir. Verilen eğitim öğretim kalitesiyle en yüksek düzeyde memnuniyet sağlanır. EMPATİ Sınav Okullarının standartları ve eğitim sistemi, öğrencilerin en uygun atmosferde eğitim alacakları şekilde oluşturulmuştur. Amaç, onların strese girmeden, severek, isteyerek öğrenmeleridir. Öğrencilerin akademik başarısının yanında ruhsal ve kişisel gelişimleri de dikkate alınır. Çünkü, "bugünün mutlu ve başarılı çocukları, yarının üretken ve saygın bireyleri" olacaktır.”

ÖZ DEĞERLERE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRİYORLAR

Sınav Koleji olarak öğrencilerin geleceğe hazırlanması noktasında özel hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Ünal, “Öncelikle ülkesini seven, vatanını seven, değerlerine sahip çıkan, tüm dünyayı gözlemleyebilen öğrenciler yetiştirmeyi arzuluyoruz. Bu anlamda, Sınav Koleji olarak amacımız, yeniliğe açık, akademik eğitimin yanında, etkin yabancı dil öğretiminin yapıldığı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zenginleştirilmiş, hem öz değerlerimize bağlı hem de evrensel normları benimseyen, ufku geniş, özgüveni yüksek, dünya vatandaşı, seçkin bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışan Sınav Koleji’ne çocuklarımız her gün severek, isteyerek, keyifle geliyorlar, Derslerini yaparak, yaşayarak ve zevkle öğreniyorlar. Bugünün mutlu ve başarılı çocuklarının yarının üretken ve saygın bireyler olacağına inancımız tamdır” dedi.

UGYULAMALI EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

“Okullarımızda özellikle uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz” diyen Ünal, bu kapsamda özel uygulama sınıflarının bulunduğunun bilgisini verdi. Bu sınıflarla ve eğitim modeliyle ilgili detaylı bilgiler veren Ünal, şunları kaydetti, “Gerek laboratuvarlarımız, gerek müzik odalarımız gerekse resim odalarımızla her gün öğrencilerimizin buralardan istifade etmesi için gayret gösteriyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın dersleri dışında, sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunması en büyük amaçlarımızdan biri. Bu anlamda kurmuş olduğumuz lise basketbol takımımız Türkiye genelinde 5 bin takımın katıldığı bir turnuvada finale kalarak bizleri gururlandırdılar. Yine ortaokul takımlarımız kurulalı 2 yıl olmasına rağmen her 2 yılda da final oynama noktasına kadar gelmişlerdir, Konya’da final oynamışlardır. Eğitimde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler bizler için olmazsa olmazdır.”

GENİŞ BİR ÖĞRETMEN HAVUZU VAR

Dershanecilik zamanında 4 şubelerinin olduğunu hatırlatan Ünal, bu durumun kendilerine öğretmen açısından büyük bir avantaj sağladığını söyledi. Bu anlamda, okullaşma döneminin ardından da tecrübeli, birikimli öğretmenlerinin kendileriyle devam ettiğini dile getiren Ünal, “Okullaşmadan sonra da çalışmalara devam ederken en yetkin öğretmenlerle çalışmaya özen gösterdik. Şuanda da öğretmen kadromuzdan son drece memnunuz. Bursluluk sınavları her yıl okullarımızda yapılıyor. Öğrencilerimiz orada aldığı başarılarla burs almaya hak kazanıyorlar. Bu durum gelecek yıllarda da devam edecek” şeklinde konuştu.

KONYA, KALİTELİ EĞİTİMİN FARKINDA

“Çocuklarımız bizim değerlerimiz” diyen Ünal, bu anlamda eğitimin önemine dikkat çekti. Sınav Koleji olarak kaliteli bir eğitim verdiklerini dile getiren Ünal, “Çocuklarımıza verilen eğitim geriye dönüşü olmayan bir süreçtir. Dolayısı ile bu eğitim doğru olması gerekiyor. Biz Sınav Eğitim Kurumları olarak doğru bir eğitim verdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesinde verdiğimiz İngilizce eğitimi Konya’da ciddi ses getirmiştir. Kamuoyu da bunun farkında ve kayıtlarımıza yansımış durumda. Kayıtlarımızı neredeyse kapatma noktasına geldik. Konyalı da verilen kaliteli eğitimin farkında. Onun için çok gururluyuz ve mutluyuz” diye konuştu.

YABANCI DİL BAŞARISI

Ünal, Sınav Koleji olarak yabancı dilde başarılı bir eğitim verdiklerini hatırlattı. Bu anlamda farklı bir eğitim metotlarının olduğunu bildiren Ünal, konuyla ilgili şunları söyledi, “Anaokulundan 4.sınıfa kadar biri anadil, diğeri İngilizce olmak üzere iki sınıf öğretmeni görev yapar. Bu öğrencilerimiz için 2 kat bilgi ve 2 kat ilgi anlamına gelir.

Anaokulu ve İlkokul 1,2 ve 3. Sınıflarımızda oyun temelli bir yaklaşım üzerinde yapılandırılmış bir eğitim programımız bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre tam öğrenmenin gerçekleşebilmesi için bir konunun en az 400 kez tekrar edilmesi gerekirken, oyun ile ve yaşayarak gerçekleşecek olan öğrenmenin 10 ila 20 tekrar ile sağlandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Anadil ve İngilizce eğitimimizde, sarmal ve tekrara dayanan öğretim şeklini benimseyerek ve öğrenilen bilgilerin kalıcı hafızaya yer etmesi için kullandığımız metotlar ile, her anı eğitim için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Kalıcı öğrenimi gerçekleştirecek anahtarın bu düzenli tekrarlarla ve uygulayarak, yaşayarak öğrenmek olduğuna inanıyoruz. 4. sınıfta ise PBL yani Proje Tabanlı Eğitim sistemi yürütmekteyiz. Bu programla birlikte öğrencilerimiz hem ortaokula hazırlanmakta hem de öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerilerini etkin bir şekilde kullanabilen bireyler olarak yetişmektedirler.”

21. YÜZYIL BECERİLERİ

21. yüzyıl becerileriyle ilgili neyi ifade ettikleriyle ilgili detaylı bilgiler veren Ünal, “Proje Tabanlı Eğitim (Project Based Learning) programında öğrencilerimiz sunum yapma yöntemlerini kullanmakta, takım çalışmasını öğrenmekte, analitik düşünme becerisini kazanmakla birlikte aynı zamanda mülakat becerilerini geliştirmekte, sorun çözme tekniklerini öğrenmekte ve teknolojiyi verimli bir şekilde kullanabilmektedir. Bu şekilde öğrencilerimiz yaptıkları sunumlarla ve çalışmalarla toplum önünde kendini ifade edebilmekte büyük gelişim göstermektedirler. 4.sınıflarımızda sınıfta bulunan tech-corner (teknoloji köşesi) ile öğrencilerimiz projelerini hazırlarken araştırmalarını da anlık olarak yapabilmekte ve çeşitli tartışma ve münazara ortamlarına hazırlık yapabilmektedirler. Kısaca bu eğitim programımızla öğrencilerimiz ileride kariyer yaşamlarında kendilerine gerçekten yararlı olacak birçok beceriyi ve kazanımları eğitim sistemimizle birlikte, çok erken yaşta yavaş yavaş edinmekte ve hayata geçirmektedirler” dedi.

BU OKULDA İNGİLİZCE KONUŞULUYOR

Sınav Koleji’nin tamamen özgün “Side to Side” programı ile “Türkiye’de İngilizce öğretilemiyor” yargısını yıktıklarını vurgulayan Ünal, şunları söyledi, “Anadili Türkçe olan öğrencilerimiz, anadilde öğrenimlerine devam ederken, İngilizceyi de tıpkı anadillerini öğrenir gibi öğrenmektedirler. Anaokulu ve İlkokullarımızda Side to Side programı, vazgeçilmez derecede önemlidir çünkü dil öğrenimini en etkin bir şekilde, 0-10 yaş aralığında gerçekleşmektedir. Tıpkı anadilimizi öğrenmemiz gibi. Anaokulu ile 1, 2, 3, ve 4. sınıflarımızda biri Anadil, diğeri İngilizce olmak üzere iki sınıf öğretmeni görev yapar. Öğrencilerimiz her sınıfta iki öğretmenin yakın ilgi ve desteğiyle aynı içerikle ve farklı iki öğretmenle başarılı bir geleceğe özgüvenle hazırlanırlar.  Konya Sınav Koleji’nde “Side to Side” programı ile Anaokulu 5 yaştan itibaren ilkokul 1, 2, 3, ve 4. sınıfa kadar haftalık ders programlarında yoğun olarak İngilizceye yer verilir. Bunun bir kısmı sadece İngilizce dersi iken bir kısmı ise İngilizce ile entegre edilmiş branş dersleridir. Bunun dışında öğrenciler teneffüslerde, yemeklerde hatta bahçede oyun oynarken, ilgili öğretmenleriyle hep İngilizce iletişim kurar ve gün boyu adeta İngilizceyi yaşarlar.  3.sınıfa kadar, öğrencilerimiz İngilizce ve Anadil öğretmenleriyle bir arada eğitim görmektedir. Sonrasında bu öğretmenlerimiz 4. sınıfa geçen çocuklarını, branş ve bilişsel eğitim programı uygulayan İngilizce sınıf öğretmenlerine devretmekte ve yeni gelen 1. 2. 3. sınıf öğrencilerini okutmak üzere başa dönmektedirler. Dolayısıyla Sınav Koleji Anaokulu ve İlkokulları, İngilizceyi gerçek hayatla entegre bir şekilde öğretmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz, İngilizcede de yüksek seviyede iletişim kurabilir hale gelirler. Her sene özgün eğitimimize duyduğumuz yüksek güven ve Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programına (CEFR) uygun İngilizce programımız ile öğrencilerimiz, A1 başlangıç seviyesinde konuşma ve dinleme becerileri üzerinden 2. sınıfta Starters ile başlayıp 8.sınıfta PET sınavı ile bitirerek 4 temel dil becerisini uluslararası ölçekte test eden Cambridge Assessment English sınavlarına katılırlar. Öğrencilerimizin, bu yaş aralıklarında girdikleri sınavlarda yaşıtlarına göre üstün başarılar elde ediyor olması, Side to Side programımızla onlara kazandırdığımız yüksek dil seviyesinin kanıtıdır. Geçtiğimiz dönem okulumuzda uzman ekiplerce uygulanan, Cambridge sınavından sonra  bize Cambridge Sınav Merkezinden gönderilen sonuçlara göre Young Learners grubunda, özellikle konuşma alanında öğrencilerimiz Türkiye ortalamasının üstünde bir ortalamayla başarı sağladılar.  Bu çok gurur verici .

 Öğrencilerimiz, farklı sınıf seviyelerinde İnteraktif İngilizce günleriyle de sene boyunca her ay farklı etkinliklere imza atarlar. Öğrendiklerimizin uzun hafızaya geçebilmesi ve öğrencilerin motivasyonunun yüksek tutulması amacıyla, her ay birbirinden farklı birçok İngilizce etkinliği uygulanmaktadır. Aynı zamanda sene sonu İngilizce gösterilerimiz ve yıl sonunda velilerimizi okula davet ederek öğrencilerimizin anne babalarına sunum yapmasıyla oluşturduğumuz Canlı Karne uygulamamız ile velilerimiz öğrencilerimizin öğrendikleri dildeki gelişimini görmekte, öğrencilerimiz de her zaman aktif olarak, hem öğrenip hem eğlenmektedirler. Ortaokulda da İngilizce programımız hız kesmeden devam etmekle birlikte, ortaokula gelindiğinde İngilizce eğitiminin yanında akademik eğitim daha ön plana çıkmakta ve deneme sınavları artırılarak verimli bir çalışma yürütülmektedir. Ortaokulda İngilizce programımız, öğrencilerimizin düşüncelerini gerek sözlü gerekse yazılı olarak belli bir düzeyde akıcı bir şekilde ifade etmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuş, ilk kademede olduğu gibi dil edinimleri hikayeler ve dijital platformlarla zengileştirilmiştir. 8. sınıflarımızda İngilizce eğitimi ihmal edilmeden, Liselere Giriş sınavlarına hazırlık programı yürütülmekte, takviye çalışmalar, cumartesi eğitim programları, deneme sınavları ve ayrıca yılda bir ara tatilde düzenlenen kamp programı ile öğrencilerin ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini yetiştirip geliştirmeleri için özel olarak planlanarak yürütülmektedir.”

YAYINLAR VE ÖDEVLER

Sınav Kolejleri’nde, anadil ve İngilizce için anasınıfından itibaren tamamen özgün yayınlarının bulunduğunu da vurgulayan Ünal, “Bunların yanı sıra teknoloji ile iç içe olduğumuz bu çağda, öğrencilerimizin ilgi odaklarını göz önünde bulundurarak eğitim programımızla paralel bir şekilde hazırlanan haftalık İngilizce ödev dergimizle birlikte her öğrencimizin kişisel hesaplarıyla katıldıkları tamamen özgün Outside online portalında, öğrencilerimiz öğrendikleri konuları interaktif bir şekilde tekrar ederek öğrendikleri yabancı dildeki 4 temel beceriyi evde de eğlenerek pekiştirmektedirler. Her hafta günlük, 8 dakikayı geçmeyen ödevlerimiz var ve bu ödevlerimizle İngilizcenin doğru cümle dizilimiyle öğrenimini, kelime dağarcığı artımını, doğru telaffuz kullanımını ve çocukların dinleme becerilerinin gelişimini sağlıyoruz. İngilizce haricinde, okullarımızda TÖDEV dergimiz bulunmaktadır. TÖDEV; Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi/Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri derslerinde tüm haftayı kapsayan ödev kitapçığımızdır. Sene boyunca, belli aralıklar dışında her Cuma hafta sonu ödevi olarak öğrencilerimize dağıtılarak, öğrencilerimizin kazanımlarını test eder ve tekrar edilmesi gereken kazanımları belirleyerek pekiştirilmesine olanak sağlar.   Haftalık ders programlarında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılmakta, ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri tamamlatılmaktadır” diye konuştu.

SINAV KOLEJİ NEDEN TERCİH EDİLMELİ

Sınav Koleji’nin neden tercih edileceğiyle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Ünal, “Tamamen Sınav Okullarına özgün Side to Side eğitim programı ile İngilizce öğretimini garantileyen, sayısız akademik ve sosyal başarıya imza atmış, öğrencilerinin kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan, teknolojiyi, öğrencilerine, yaratmak ve tasarlamak için kullandıkları bir gereç olarak sunan ve 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir okuluz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim