Yalçın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalçın Özel Öğretim Kursları Kurucusu Mehmet Yalçın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıklamasından sonra ülke gündemin ön sıralara çıkan Yüksek öğretime geçiş sınavı (YGS) nin kaldırılarak yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'yi veliler ve öğrenciler açısında değerlendirdi. Genel olarak bakıldığında soru sayısının ve sınav kaygısının azaldığı tercihlerin daha yalınlaştığı yeni bir Yüksek Öğretime geçiş sınavı(YKS ) oldu. Gitti YGS, geldi YKS diyebiliriz” dedi

2017–2018 eğitim öğretim yılı sonunda uygulamaya konulacak olan Yükseköğretim Kurumları sınavı hakkında değerlendirme yapan Yalçın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalçın Özel Öğretim Kursları Kurucusu Mehmet Yalçın, şu bilgileri verdi.” 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında YGS yerine YKS’ye geçilen yeni sistemle birlikte soru sayıları ve sınav süresinde büyük değişiklikler yer alıyor. Ayrıca yeni sistemde sadece haziran ayının ikinci hafta sonunda cumartesi sabah oturumunda Temel Matematik ve Temel Türkçe testlerinde 40’ar soru olacak şekilde ve katılım zorunlu olarak gerçekleştirilecek.200 ve üzeri puanlar 2 yıl geçerli olacak ve öğrenciler tercihlerini yaparken istediği yılın puanını kullanabilecek. Öğleden sonra oturumunda tek kitapçık halinde Edebiyat Coğrafya Testi, Matematik Testi, Fen Bilimleri Testi, Tarih Coğrafya Felsefe ve Din Kültürü Testi olup 40’ar soru bulunacak. Adaylar isterlerse kendi bölümü dışındaki testleri de çözebilecek. Ancak kendi puan türüne etkisi olmayacak.  Matematik ve Türkçe’nin öneminin artması yanında YKS’nin maalesef ki bazı derslerin önemini azaltmak gibi bir sonucu ortaya çıkacaktır. Örneğin Hukuk Fakültesi, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Uluslar arası ilişkiler kazanmak isteyen bir öğrenci hiç Tarih sorusu çözmeden Psikoloji ve PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümü okuyacak adaylar Felsefe Grubu testi çözmeden üniversiteli olacaklar. Aynı zamanda 4 yıl boyunca okutulan Fizik Kimya Biyoloji derslerinden toplam 40 adet soru sorulacak. Fen Bilimleri derslerinden soru sayısının az olması soruların belirleyiciliğini arttıracaktır.  Yeni sistemde puan türleri sadece dörde düşürülmesi  (Sayısal, TM, Sözel, Dil) üniversite tercihlerinde çok kolaylık sağlayacak öğrenci üzerindeki stresi azaltacaktır. 

Genel olarak bakıldığında soru sayısının ve sınav kaygısının azaldığı tercihlerin daha yalınlaştığı yeni bir YKS oldu" dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim