Selçuk Üniversitesi (SÜ)’nde rektörlük devir teslim töreni gerçekleşti. 8 yıldır SÜ Rektörü olan Prof. Dr. Süleyman Okudan görevi 24 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen rektörlük seçiminden başarıyla çıkan Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e teslim etti. Devir teslim törenine çok sayıda öğretim üyesi de katıldı.  Rektörlükte gerçekleştirilen devir teslim töreninde 8 yıllık çalışmanın ardından görevi teslim etmenin gururunu yaşayan ve duygulanan Prof. Dr. Süleyman Okudan, Selçuk Üniversiteli olmaktan gurur duyduğunu belirterek, bundan sonra da Selçuk için çalışacağını söyledi. 
SELÇUK’UN REKTÖRÜ OLMAKTAN GURUR DUYDUM
8 yıl önce dile getirdiği projelerin yüzde 99’unu gerçekleştirmenin gururuyla görevi teslim etiğini ifade eden Prof. Dr. Okudan, “Bu bir bayrak yarışıdır. 8 yıldır taşıdığım bayrağı Selçuk’u daha da zirveye taşıyacağına inandığım Sayın Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e teslim etmekten gurur duyuyorum. Düne kadar Selçuk Üniversiteliydim şimdi ise Konya Üniversiteli oldum. Keşke Üniversite’nin bölünmesini bize sorsalardı. Ama dün olduğu gibi bugünde Selçuk’un bir parçası olmaya ve Selçuk için çalışmaya devam edeceğim. Çünkü ben akademik hayatta gözümü Selçuk’ta açtım. Yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarını burada aldım. Ve 8 yıl rektörlüğünü yaptım. Çalışmalarımda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İLK 500 HEDEFİMİZ OLACAK
Teslim aldığı bayrağı daha da yükseğe çıkarmak için yoğun bir şekilde çalışacağının altın çizen Selçuk Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de çok başarılı bir seçim süreci gerçekleştirdiklerini belirterek üniversiteye zarar vermeden birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını söyledi. Prof. Dr. Okudan’ın 8 yıllık görevi boyunca birçok örnek çalışmaya imza attığını, en önemlisinin ise huzurlu ve özgürlükten yana bir üniversite anlayışını oluşturduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Gökbel, şunları kaydetti: “Bu huzurlu ortamın bozulmaması için kimseyi ayırmadan, dışlamadan yönetim sergileyeceğiz. Bilimsel çalışmaları arttıracağız. Selçuk’u ilk 500 üniversite arasına yerleştirmek için yoğun bir şekilde tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ile çalışacağız.” Üniversitenin bölünmesinin ise iyi hesaplanması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Çünkü Eğitim, ilahiyat ve Meram Tıp’ın Selçuk’tan ayrılıp Konya Üniversitesi’ne bağlanmasıyla bu fakültelerin desteği arttırılmalıdır. Çünkü Meram Tıp Fakültesi Konya için önemlidir. Onun geriye değil daha da ileriye taşınması herkesin görevidir. Diğer yandan bu fakültelerin ayrılmasının Selçuk’un başarısını etkilememesi için daha çok çalışacağız” dedi. Konuşmaların ardından ise devir teslim töreni gerçekleşti. Törende duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Prof. Dr. Süleyman Okudan, tüm çalışanlara teşekkür ettikten sonra hakkınızı helal edin diyerek görevi Rektör Prof. Dr. Gökbel’e teslim etti.
PROF. DR. GÖKBEL, ŞAHİN VE YÜKSEK’LE ÇALIŞILACAK MI?
Devir teslim törenin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, seçimlerden önemli oranda oy alarak çıkan Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Tahir Yüksel ile çalışacak mısınız? Sorusuna üniversiteyi huzur içinde yönetmek ve başarıya taşımak için çalışacağını bu kapsamda da kimseyi ayırmadan herkesle çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.  “Artık seçim süreci bitti, bundan sonra hedef üniversite için çalışmaktır” diyen Prof. Dr. Gökbel, şunları kaydetti: “Hiçbir zaman bana oy vermiş vermemiş kimseyle şahsı bir kızgınlığım olmayacak. Kimseye ayrımcılık yapılmayacak ve yapılmasına da müsaade etmeyeceğim. Hep birlikte bu üniversite için çalışacağız ve görevi teslim ederken de gururla çıkıp ayrılacağız.” Diğer yandan konuyla ilgili görüşlerini aldığımız ve devir teslim törenine katılan Prof. Dr. Mustafa Şahin ise yönetimle uyumlu bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu ve kendisine bir görev verildiği takdir de kabul edeceği mesajını verdi.
SELÇUKLU TIP’A AĞIRLIK VERİLECEK
Selçuk Tıp Fakültesi konusunda da ayrıntılı bilgi veren Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Elimizde tıp olarak sadece Selçuklu Tıp Fakültesi kaldı. Bu fakültenin hem üniversite hem de Konya için önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla fakültenin gelişmesi için döner sermayesinin arttırılmasından akademik desteğe kadar tüm alanlarda destek vereceğiz. Konya’nın gözde bir Tıp Fakültesi haline getireceğiz. Bu desteğe Konya Milletvekillerimizin ve hükümetimizin de katkı da bulunacağına inanıyorum. Çok büyük bir ülkede yaşıyoruz. Bu büyüklüğü daha da zirveye çıkarmak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum” dedi. 
ÖĞRENCİLER SELÇUK MU YOKSA KONYA MEZUNU MU OLACAK?
Selçuk’tan ayrılan fakültelerde şu anda öğretim gören öğrencilerin Selçuk mezunu mu yoksa Konya Üniversitesi mezunu mu olacaklar? Sorusuna ise Rektör Prof. Dr. Gökbel, bu konuya hukukçuların karar vermesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Gökbel, “Konuyla ilgili yetkililer bir araya gelip karar vermelidir. Çünkü orada okuyan öğrenciler Selçuk Üniversitesi’nde okumak için geldiler. Dolayısıyla burada hukuki bir sorun var. Bu sorunu giderecekler de hukukçular ve ilgililerdir” diye konuştu. Selçuk yeni bir Eğitim ve İlahiyat Fakültesi yapılacak mı? Sorusunu da değerlendiren Prof. Dr. Gökbel, şöyle konuştu: “Buna karar verecek olan YÖK, Meclis ve Bakanlar Kurulu’dur. Yeni fakülteler yapılması gerekiyorsa yapılır. Bunun için önce fizibilite çalışmaları yapılıp bilimsel değerlendirme gereklidir. Bunun için biz de görüşümüzü belirteceğiz. Ancak önce bilimsel bir değerlendirmenin yapılması taraftarıyım.” 
HASAN AYHAN


 
Editör: TE Bilişim