Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Amerika’dan Delaware Technical ve Community College “Ön Lisans Eğitimi” için çift diploma ortaklık anlaşması kapsamında kolejin yönetim kurulu mütevelli heyeti üyeleri ve öğretim üyelerinden oluşan 11 kişilik heyet, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret etti. 
Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Türkiye’ye ara eleman yetiştirme konusunda önemli rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. Okudan, bu anlaşma çerçevesinde öğrencilerin kendilerini çok daha iyi yetiştireceğine dikkat çekti. Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Yaldız, işbirliği çerçevesinde 2011-12 yılından itibaren programa başlayacaklarını belirtti.
Anlaşma kapsamında “Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Teknolojisi” alanında verilecek ortak eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilerin Ön Lisans Diploması almaya hak kazanacaklarını söyleyen Prof. Dr. Yaldız, “Anlaşmaya Makine Programı ile başlayacağız. Programımız 3 yıl sürecek. Öğrencilerimize, YADAM’da bir yıl İngilizce dil hazırlık eğitimi vereceğiz. Bu bir yılın sonunda öğrencilerimiz, okulumuzda 1 yıl alanında mesleki dersleri alacak. Son olarak programa ait mesleki dersleri almak üzere öğrencilerimizi 1 yıllığına Amerika’ya göndereceğiz. Öğrencilerimiz Dünya çapında bir diplomaya sahip olacaklar” dedi. Kolejin Ulusal Eğitim Program Başkanı Taryn Gassner,  üniversitedeki fakülte ve meslek yüksekokullarını gezdiklerini ve çok beğendiklerini belirterek, “ Kolejimizle kıyaslandığında program ve öğrenci sayısı bakımından çok büyük bir üniversite ile karşılaştık. Aynı üniversite içerisinde çok sayıda fakülte var. Biz de bu şekilde değil. Daha az program ve bölümlerimiz var. Bu kadar çok fakülteye ve bu kadar çok sayıda öğrenciye rağmen Selçuk Üniversitesi’nin geldiği düzey bizi şaşırttı” dedi.  Kolejin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Louis Owens,  “Selçuk Üniversitesi’nde çok fakülte gördük. Çok gelişmiş bir üniversite ile karşılaştık. Çok etkilendik. YÖK’ün Selçuk Üniversitesi’nin çok gelişmişliğine bakarak bu proje için burayı tercih ettiğini biliyoruz. Bu proje kapsamında eğitim alan öğrenciler, hem dil öğrenmiş olacak hem de her iki üniversiteden diploma alacaklar” diye konuştu. Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Okudan, heyete çini tabak hediye etti.
 
Editör: TE Bilişim