SADAM Geleceğin Akademisyenleri Projesi ile Konya'da ikamet eden ve farklı bölümlerden lisans, yüksek lisans ve mezun öğrencilerine, Akademisyenlik mesleğinin önemi ve mesleğin icra edilebilmesi için gerekli şartların anlatılması,Akademisyen olmak isteyen gençlerin analiz-sentez becerilerinin geliştirilmesi, Makale yazma ve de analiz etme yöntemlerinin öğretilerek yazma becerisinin oluşturulması, Akademisyenlik mesleği için yeterlilik sağlayabilecek düzeye getirilen gençlerin bu bağlamda özgüvenlerinin artmasıyla kendilerine olan inancın sağlamlaşması hem ülke için hem de kendi gelişimleri için çaba sabredebilecek bir düzeye gelmeleri amaçlanmaktadır. Projenin açılış konuşmasında SADAM’ın güncel proje ve faaliyetlerinden söz eden SADAM Yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, başta projeyi destekleyen kuruluş olan Gençlik ve Spor Bakanlığına, projeye katılan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu’nun ardından SADAM Geleceğin Akademisyenleri Proje Koordinatörü Salih Büyükkaymaz, akademik kariyer yapmak isteyen gençlerin hızlı okuma anlama, analiz sentez ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanması, akademik çalışmalar için gerekli altyapı ve bakış açısının oluşturulması için projenin önemini belirtti.

Büyükkaymaz, Gençlerin evrensel ve insanı değerlere sahip eleştirel düşünme becerisi, yüksek analiz sentez kabiliyeti olan milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgi ve özgüven sahibi, toplumsal hayata katılan, toplumun sorunlarına çözüm üretebilen kaliteli ve verimli akademisyenler yetiştirilmesi hedeflendiğini ifade etti.

8 ay devam edecek olan eğitim programında; Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İslami İlimler, Sosyoloji ve Hukuk alanlarında dersler işleneceğini ve program sonunda başarılı olan katılımcıların sertifika ile ödüllendirileceğini belirten Büyükkaymaz, Geleceğin Akademisyenleri Projesinin gerçekleştirilmesi için destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığına, tüm katılımcılara ve dinleyicilere teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim